Connect with us

Comisia Europeană vorbește în PREMIERĂ despre a cere statelor UE să facă ECONOMIE la ENERGIE!

image 2019 04 3 23065990 41 comisia europeana - Moldova Invest

International

Comisia Europeană vorbește în PREMIERĂ despre a cere statelor UE să facă ECONOMIE la ENERGIE!

Comisia Europeană vorbește în premieră despre posibilitatea de a cere statelor ce fac parte din Uniunea Europeană un posibil plan care să presupună o economisire de energie electrică, ținând cont și de acordul voluntar ce prevede scăderea cu circa 15% pentru consumul de gaze.

Înainte de a trece la aplicarea unor astfel de măsuri, se pare că Bruxelles-ul își dorește negocieri și dezbateri cu toate țările membre UE.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Evoluția economiei ieșene. Topul firmelor și tendințele în context global

Așadar, aceasta va fi o primă posibilitate pe care miniștrii pentru Energie din țările membru UE o vor aborda în cadrul reuniunii extraordinare ce urmează a avea loc la Bruxelles, în data de 9 septembrie. Totodată, în cadrul aceleiași reuniuni se va vorbi și despre varianta unei decuplări a prețului la gaze de prețul energiei.

Spania și Germania deja au implementat primele măsuri!

Tim McPhie, purtătorul de cuvânt al Executivlui comunitar a declarat următoarele: „Odată ce avem un plan de economisire a gazelor în derulare, cu siguranţă electricitatea este alt domeniu pe care am putea, posibil, să îl luăm în calcul. Dar este puţin prematur să spunem că o să propună Comisia Europeană”

Spania sau Germania deja au gândit planuri ce au legătură cu economisirea gazelor, planuri pe care aceștia deja se pregătesc să le implementeze. De exemplu, o primă măsură ce a fost deja implementată de către Spania ține de reducerea sau oprirea totală a iluminatului stradal după o anumită oră.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Energia eoliană a depășit producția de cărbune în ultimul trimestru din 2023

Așadar, reuniunea extraordinară ce urmează a avea loc în data de 9 septembrie la Bruxelles va fi una destul de importantă, o reuniune ce poate afecta toate țările membre UE, în funcție de consensul la care se va ajunge privind consumul de gaze și energie electrică.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top