Connect with us

Cotaţia grâului a crescut, după ce o navă rusească a deschis focul asupra unei nave-cargo în Marea Neagră!

cotatia - Moldova Invest

International

Cotaţia grâului a crescut, după ce o navă rusească a deschis focul asupra unei nave-cargo în Marea Neagră!

Cotația grâului a înregistrat o creștere pe piețele din Asia, ca urmare a incidentului petrecut în Marea Neagră, în care o navă militară rusă a deschis focul asupra unei nave-cargo pentru a o opri în vederea verificărilor.

Acest incident a sporit tensiunile într-o zonă importantă pentru tranzitul exportului de cereale, ceea ce a avut un impact asupra prețului grâului.

Ministerul rus al Apărării a relatat că nava militară Vasili Bîkov a tras focuri de avertizare asupra navei-cargo „Sukru Okan” după ce cererea de a se opri pentru inspecție a fost ignorată de căpitanul navei-cargo. Ulterior, militarii ruși au efectuat o inspecție la bordul navei-cargo și au permis acesteia să continue călătoria către portul Izmail.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Obiectivele EuroRegiunii Moldova conturate pentru prima dată la Bruxelles. Forumul Economic Regional Moldova din 2024 va juca un rol major în dezvoltarea regiunii

Această întâmplare a generat îngrijorări în ceea ce privește comerțul cu grâu și cereale din regiunea Mării Negre, întrucât trecerea sigură a navelor care exportă cereale și alte produse alimentare din Ucraina a fost pusă sub semnul întrebării după expirarea acordului legat de acest aspect din luna iulie. Departamentul american al Agriculturii și-a ajustat estimările privind livrările de cereale ale Rusiei pentru sezonul 2023-2024, indicând că un sfert din comerțul mondial cu grâu ar putea proveni din Rusia.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Bariere în accesul investitorilor la piața de energie electrică din surse regenerabile

În contextul acestor evenimente și al altor factori din piață, cotațiile futures la grâu au înregistrat o creștere inițială de până la 1,2%, însă ulterior avansul s-a redus la 0,3%, iar prețul unui bushel de grâu a ajuns la 6,56 dolari. Este important de menționat că prețurile la grâu au cunoscut o scădere de aproximativ 17% în acest an, influențate de recoltele abundente.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top