Connect with us

Creştere a cotaţiilor grâului, după incidentul naval din Marea Neagră

img - Moldova Invest

International

Creştere a cotaţiilor grâului, după incidentul naval din Marea Neagră

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Cotaţia grâului a experimentat o creştere după ce o navă militară rusă a efectuat focuri de avertisment asupra unei nave-cargo în Marea Neagră, sporind tensiunile într-o regiune crucială pentru exporturile de cereale, conform informaţiilor transmise de Bloomberg

Ministerul rus al Apărării a informat că nava Vasili Bîkov a deschis foc de avertisment cu arme automate asupra navei „Sukru Okan” după ce căpitanul acesteia nu a reacţionat la solicitarea de oprire pentru inspecţie.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Bulgaria se alătură proiectului BLACK SEA ENERGY, din care face parte și România!

Elicopterul Ka-29 a fost folosit pentru a permite militarilor ruşi să urce la bordul navei-cargo, iar după finalizarea inspecţiei, „Sukru Okan” şi-a continuat drumul către portul Izmail, conform comunicatului Ministerului rus al Apărării.

Cotaţiile futures la grâu au crescut luni cu până la 1,2%, dar ulterior creşterea s-a temperat la 0,3%, stabilindu-se astfel la 6,56 dolari pentru un bushel de grâu, după ce cotaţiile au înregistrat o scădere de 1,5% vineri.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Facturile la energie ar putea să se dubleze de anul viitor pentru anumite categorii de români

Departamentul american al Agriculturii şi-a revizuit estimările privind livrările de cereale ale Rusiei în sezonul 2023-24 la 48 de milioane de tone, ceea ce înseamnă că aproximativ o pătrime din comerţul mondial cu grâu ar proveni din Rusia.

Perspectivele livrărilor de cereale din regiunea Mării Negre au devenit incerte după expirarea unui acord în luna iulie care permitea trecerea sigură a navelor care transportau cereale şi alte produse alimentare din Ucraina.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Prelungirea acordului de liberalizare a transportului rutier între Ucraina şi Uniunea Europeană

Îngrijorările au rămas ridicate şi în urma atacurilor cu drone efectuate de ucraineni asupra unui tanc petrolier rusesc cu o săptămână în urmă. Totuşi, cotaţiile la grâu au scăzut cu aproape 17% de la începutul anului datorită recoltelor bune.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top