Connect with us

Daniel Dines, unul dintre cei mai bogați români, va demisiona din funcția de CEO al companiei pe care a fondat-o, UiPath!

11daniel dines profile photo - Moldova Invest

International

Daniel Dines, unul dintre cei mai bogați români, va demisiona din funcția de CEO al companiei pe care a fondat-o, UiPath!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Daniel Dines, co-fondatorul companiei UiPath și unul dintre cei mai bogați români, își va da demisia din funcția de CEO al companiei în ianuarie 2024.

Începând din anul viitor, poziția de CEO va fi preluată de Rob Reslin, fostul președinte Google Cloud, care s-a alăturat companiei în urmă cu un an la recomandarea lui Daniel Dines.

Cu toate acestea, Daniel Dines nu va pleca complet din UiPath. El va rămâne în cadrul companiei și se va ocupa de domeniul inteligenței artificiale. UiPath, o companie românească din industria IT, a avut un succes remarcabil la nivel global și a devenit listată la Bursa de la New York.

Daniel Dines a fost clasat pe locul 3 în topul celor mai bogați români realizat de Forbes România, cu o avere estimată la 8 miliarde de lei. În mesajul său postat pe pagina web a UiPath, el și-a explicat decizia și a oferit indicii privind planurile viitoare ale companiei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Polonia, model de urmat pentru România în dezvoltarea sistemului feroviar

„În timp ce reflectez la începutul călătoriei UiPath, am un sentiment profund de recunoștință pentru experiența de a vedea această companie uimitoare devenind ceea ce este astăzi. De la un apartament minuscul din România la o companie publică cu venituri de peste 1 miliard de dolari și peste 10.000 de clienți, rămân însuflețit de aspirația noastră îndrăzneață de a crea o companie care să revoluționeze însăși natura muncii în sine.

Ca în cazul oricărei companii, Consiliul de Administrație și cu mine am considerat întotdeauna planificarea succesiunii în conducere ca fiind unul dintre mandatele noastre cele mai importante. Trebuie să evoluăm și să ne adaptăm pentru a asigura succesul pe termen lung al UiPath. Ca parte a acestui proces, în aprilie 2022, l-am angajat pe Rob Enslin pentru a-mi servi ca partener, iar în ultimul an, am delegat din ce în ce mai mult extinderea afacerii noastre lui Rob.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Liderii europeni au ajuns la un acord pentru sprijinirea Ucrainei 

Pe parcursul parteneriatului nostru, am ajuns să am încredere în instinctele de afaceri ale lui Rob, în ​​viziunea lui pentru companie și în capacitatea sa de a conduce. Suntem pe deplin aliniați în legătura cu pașii pe care trebuie să-i facem astfel încât compania să-și atingă potențialul.

Astăzi am anunțat că, după o perioadă de tranziție care va dura până la sfârșitul anului nostru fiscal, 31 ianuarie 2024, Rob va deveni unicul CEO și eu îmi voi asuma rolul nou-creat de Chief Inovation Officer. Ca inginer de profesie, aici se află întotdeauna adevărata mea pasiune. Intenționez să conduc agenda de inovare UiPath pentru a transforma automatizarea întreprinderilor prin valorificarea următoarei generații de tehnologii AI în soluții practice pentru clienții noștri. De asemenea, voi continua să slujesc ca președinte executiv al Consiliului de administrație, unde voi colabora cu Rob pentru decizii strategice și voi provoca echipa de conducere să susțină cel mai important ingredient al nostru pentru succes și fericire: cultura noastră”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Arabia Saudită devine producător de componente ale sistemului antirachetă al Lockheed Martin în contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top