Connect with us

DECIZII GEOPOLITICE: CHINA direcționează cea mai mare FABRICĂ de BATERII din EUROPA în UNGARIA

incarcare electrica e1660434470237 - Moldova Invest

International

DECIZII GEOPOLITICE: CHINA direcționează cea mai mare FABRICĂ de BATERII din EUROPA în UNGARIA

Ieri, 12.08.2022, compania chineză CATL a declarat că va construi o fabrică de baterii în Ungaria în valoare de 7,3 miliarde de euro (7,6 miliarde de dolari), cea mai mare fabrică de baterii din Europa de până acum, în timp ce cel mai mare producător de baterii pentru vehicule electrice din lume se pregăteşte să răspundă cererii tot mai mari din partea producătorilor auto mondiali

CATL a declarat că construcţia fabricii de 100 GWh (gigawaţi oră) din oraşul Debrecen din estul Ungariei, de la 90 km de Oradea, cea mai mare investiţie a sa în străinătate, va începe anul acesta, după ce va primi aprobările, şi nu ar trebui să dureze mai mult de 64 de luni, conform zf.ro.

După ce va fi construită, aceasta va fi cea mai mare fabrică de celule de baterii din Europa şi a doua fabrică a CATL din regiune, producând celule şi module de baterii pentru producători auto, printre care Mercedes-Benz, BMW, Stellantis şi Volkswagen.

Moldova Invest îți recomandă și ...   S-a lansat licitaţia pentru construcţia SRU Iași. Investiţie record de 1,8 miliarde lei

incarcare electrica e1660434470237 - Moldova Invest

Extinderea are loc în condiţiile în care constructorii europeni de automobile accelerează tranziţia către vehiculele electrice pe pieţele lor naţionale, ceea ce a determinat o creştere a cererii de baterii din partea furnizorilor locali şi a provocat o fugă la acordurile de aprovizionare pentru a evita blocajele de producţie.

Volkswagen, Mercedes-Benz şi Tesla (TSLA.O) au anunţat sau au început să implementeze planuri majore de extindere a bateriilor în Europa pentru a-şi asigura accesul la celule şi materii prime vitale şi pentru a-şi susţine strategiile de electrificare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Economia SUA, mai puternică decât economia europeană după recesiunea post-pandemică. Care este secretul succesului?

Investiţia CATL va marca “un salt uriaş în expansiunea globală a CATL”, a declarat Zeng Yuqun, fondatorul şi preşedintele companiei.

De asemenea, compania chineză îşi continuă planurile de producţie de baterii în America de Nord până în 2026 pentru clienţi precum Ford Motor (F.N), a relatat anterior Reuters, în pofida tensiunilor dintre Beijing şi Washington.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top