Connect with us

Economia germană a înregistrat o ușoară contractare în trimestrul al treilea. Care este cauza?

2a - Moldova Invest

International

Economia germană a înregistrat o ușoară contractare în trimestrul al treilea. Care este cauza?

Datele statistice oficiale publicate luni arată că economia Germaniei, cea mai puternică economie din Europa, a înregistrat o ușoară contractare în trimestrul al treilea

Acest declin este atribuit diminuării puterii de cumpărare și creșterii dobânzilor.

Conform informațiilor furnizate de Oficiul federal de statistică (Destatis), Produsul Intern Brut a înregistrat o scădere de 0,1% în trimestrul al treilea, în comparație cu trimestrul anterior.

Totuși, este important de menționat că aceasta reprezintă o performanță mai bună decât prognoza analiștilor, care anticipau o contracție de 0,3%, conform a ceea ce a relatat Reuters.

De asemenea, Destatis a revizuit în creștere estimările privind performanța economiei germane în trimestrul al doilea, raportând acum o creștere de 0,1%, în loc de stagnare, cum fusese anunțat inițial.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele Xi Jinping promite o mai mare deschidere a pieței și investiții noi pentru proiectele "Belt and Road"

Cifrele pentru primul trimestru au fost de asemenea revizuite în creștere, indicând o stagnare în loc de o contracție cum fusese anunțat inițial.

Aceste revizuiri indică faptul că Germania nu se mai află în recesiune, definită tehnic ca două trimestre consecutive de contracție a Produsului Intern Brut.

Cu toate acestea, economia germană continuă să fie afectată de prețurile ridicate la energie, majorarea dobânzii de referință a Băncii Centrale Europene, implementată pentru a combate inflația, și încetinirea economiilor principalelor țări partenere, precum China.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Unitățile Aeropurtate ale SUA din Europa au implementat o tehnologie inovatoare pentru securizarea comunicațiilor lor, efectuând teste și în România

Destatis a evidențiat că în trimestrul al treilea, consumul gospodăriilor a înregistrat o scădere, pe fondul inflației ridicate care a continuat să erodeze puterea de cumpărare a consumatorilor.

Cu toate acestea, investițiile de capital au adus o contribuție pozitivă la creșterea Produsului Intern Brut în acest trimestru.

Guvernul german a anunțat anterior în octombrie că se așteaptă la o contracție de 0,4% a economiei în acest an din cauza inflației persistente, a prețurilor ridicate la energie și a reducerii schimburilor internaționale.

Aceste prognoze revizuite contrastează cu prognoza inițială din aprilie, care anticipa o creștere economică de 0,4% pentru acest an. Cu toate acestea, Guvernul german anticipează o revenire a creșterii Produsului Intern Brut după contracția de 0,4% în 2023, prognozând un avans de 1,3% în 2024 și unul de 1,5% în 2025.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Saudi Arabia's merchandise exports remained steady at $24.34 billion în July

Fondul Monetar Internațional a revizuit, de asemenea, în scădere estimările pentru economia germană, anticipând o contracție de 0,5% în acest an, față de declinul de 0,3% prognozat anterior.

De asemenea, un grup de importante institute economice germane a prognozat o contracție de 0,6% în acest an într-o evaluare realizată luna trecută.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top