Connect with us

Economia Germaniei a stagnat în trimestrul al doilea, după ce în iarnă a fost în recesiune!

economia germaniei - Moldova Invest

International

Economia Germaniei a stagnat în trimestrul al doilea, după ce în iarnă a fost în recesiune!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Potrivit datelor statistice publicate de autoritățile germane și preluate de Reuters vineri, economia Germaniei a înregistrat o stagnare în al doilea trimestru în comparație cu trimestrul anterior, după o perioadă de recesiune în timpul iernii.

Conform estimărilor deja publicate la sfârșitul lunii respective, creșterea economică pentru ultimele trei luni până în iulie a fost de zero. În ceea ce privește evoluția pe an, produsul intern brut al Germaniei a înregistrat o scădere de 0,2% în al doilea trimestru din 2023. În comparație cu trimestrul anterior, activitatea economică a scăzut cu 0,4% în ultimul trimestru din 2022 și cu 0,1% în primul trimestru din 2023.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Memorandum România-Arabia Saudită în domeniul agriculturii

Pentru a se încadra în definiția recesiunii, care implică două trimestre consecutive de scădere economică, este important de menționat că economia a trecut prin această perioadă dificilă. De asemenea, datele relevă că consumul intern a stagnat, înregistrând o creștere zero în al doilea trimestru, iar cheltuielile guvernamentale au înregistrat o creștere modestă de 0,1%. Investițiile de capital au scăzut în mod modest, iar exporturile au înregistrat o scădere de 1,1%, conform raportului publicat vineri.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Prelungirea acordului de liberalizare a transportului rutier între Ucraina şi Uniunea Europeană

Conform unui raport lunar publicat luni, banca centrală germană anticipează că lucrurile nu se vor schimba semnificativ nici în al treilea trimestru. Deși piața muncii se menține rezistentă, salariile în creștere și inflația în scădere ar trebui să stimuleze consumul privat, se preconizează că producția industrială va rămâne slabă din cauza cererii externe reduse. Aceste aspecte sunt evidențiate în raportul menționat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Parlamentul European a aprobat primele norme ale UE privind combaterea violenţei împotriva femeilor


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top