Connect with us

Egiptul devine prima țară din Orientul Mijlociu care emite obligațiuni ”panda” durabile în valoare de 500 de milioane de dolari

1x 1 - Moldova Invest

International

Egiptul devine prima țară din Orientul Mijlociu care emite obligațiuni ”panda” durabile în valoare de 500 de milioane de dolari

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Egiptul a atins un punct de referință devenind prima țară din Orientul Mijlociu și Africa emitentă de obligațiuni ”panda” (obligațiuni emise de emitenți străini denominate în yuani renminbi chinezești (CNY) și plasate pe piața internă a Chinei continentale) durabile pe piața financiară chineză.  

Obligațiunile au o valoare de aproximativ 3,5 miliarde de yuani, adică 500 de milioane de dolari, și vor fi folosite pentru finanțarea proiectelor care susțin obiectivele dezvoltării durabile. 

Potrivit ministrului de finanțe, Mohamed Maait, aceste obligațiuni au o rată a dobânzii redusă de 3,5% anual pe o perioadă de trei ani, ceea ce este mai competitiv decât ratele emisiunilor internaționale de obligațiuni denominate în dolari, în special în contextul provocărilor economice globale. 

Moldova Invest îți recomandă și ...   UE dorește să impună noi taxe vamale pentru importurile de mașini din China, printre care și Dacia Spring

Acesta a adăugat că obligațiunile sunt garantate printr-o garanție de credit din partea băncilor internaționale de dezvoltare, cum ar fi Banca Asiatică de Investiții în Infrastructură și Banca Africană de Dezvoltare, care au un rating de credit înalt. 

Mohamed Maait a afirmat că Ministerul a colaborat cu garanții pentru a finaliza toate procedurile pregătitoare pentru emiterea obligațiunilor ”panda” pe piața financiară chineză, care este a doua cea mai mare din lume ca mărime. Scopul este diversificarea surselor de finanțare și intrarea pe piețe globale noi. 

Moldova Invest îți recomandă și ...   Bursa Română de Mărfuri va lansa prima platformă de achiziționare a gazelor naturale în Republica Moldova

Maait a mai spus că obligațiunile au atras mulți investitori chinezi și au aplicat politici de finanțare durabilă în Asia și Africa.  

El a afirmat că obligațiunile sunt aliniate cu cadrul de finanțare durabilă pe care Fondul Suveran al Egiptului l-a anunțat în cadrul Zilei Finanțelor a Summitului pentru Schimbările Climatice găzduit de Egipt. 

Așadar, Maait a explicat că obligațiunile servesc ca o nouă poartă de intrare pentru sporirea cooperării între Egipt și China, schimbul de experiențe și deschiderea de noi oportunități pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă.  

Moldova Invest îți recomandă și ...   Banca Mondială se așteaptă la o creștere a prețurilor materiilor prime agricole

El a spus că obligațiunile promovează, de asemenea, finanțarea verde și durabilă și încurajează investițiile ca una dintre pilonii cheie ai strategiei Egiptului pentru obiectivele de dezvoltare durabilă din 2023. 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top