Connect with us

Eșecul discuțiilor cu FMI aruncă Ucraina în haos. Va intra în incapacitate de plată?

fmi ucraina - Moldova Invest

International

Eșecul discuțiilor cu FMI aruncă Ucraina în haos. Va intra în incapacitate de plată?

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ucraina nu a reuşit să ajungă la un acord cu deţinătorii de obligaţiuni în timpul discuţiilor oficiale pentru restructurarea datoriei sale internaţionale de aproximativ 20 de miliarde de dolari, ceea ce creşte riscul intrării ţării în incapacitate de plată, conform unei informaţii transmise de Reuters. Kievul este sub presiunea timpului pentru a conveni asupra unei restructurări până la sfârşitul lunii august, dată la care expiră un moratoriu de doi ani pe plăţi acordat deţinătorilor de obligaţiuni la începutul conflictului.

În ultimele două săptămâni, Ucraina a purtat discuţii oficiale cu deţinătorii de obligaţiuni, încercând să restructureze datoria pentru a-şi redobândi accesul pe pieţele internaţionale de capital şi să satisfacă cerinţele Fondului Monetar Internaţional (FMI) în privinţa restructurării. Cu toate acestea, propunerea Guvernului şi contra-propunerea deţinătorilor de obligaţiuni reflectă diferenţe semnificative în privinţa modului în care fiecare parte vede procesul de restructurare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   NSC va prezenta la Bruxelles studiul „The Battle for the Black Sea is not over”

“Deşi Ucraina şi Comitetul ad-hoc creditorilor nu au ajuns la un acord privind condiţiile restructurării în timpul perioadei de consultări, Ucraina şi Comitetul vor continua discuţiile angajante şi constructive prin consilierii lor. Guvernul va continua de asemenea discuţiile bilaterale cu alţi investitori pentru a ajunge la un acord de principiu cât mai curând posibil”, au precizat într-un comunicat autorităţile de la Kiev.

Ucraina are un interes clar în a recâștiga accesul pe piețele de capital și va trebui să emită obligațiuni în cadrul procesului de restructurare a datoriei sale. În același timp, există posibilitatea să strângă finanțare prin vânzarea de obligațiuni garantate, o soluție care ar permite partenerilor internaționali să ofere garanții pentru aceste noi bonduri. Această abordare este similară cu obligațiunile Brady emise la sfârșitul anilor 1980 de țările din America Latină, care au fost garantate cu obligațiuni emise de guvernele americane.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Forumul de Afaceri România-China 2024: Noi oportunități de investiții și consolidarea parteneriatelor economice dintre cele două state


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top