Connect with us

Germania, proiecte adoptate după trei zile de negocieri, legate de protecția mediului și infrastructura de transport

olaf - Moldova Invest

International

Germania, proiecte adoptate după trei zile de negocieri, legate de protecția mediului și infrastructura de transport

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Coaliția guvernamentală a Germaniei a ajuns la un acord pentru un set de măsuri de protecție a mediului și proiecte noi infrastructură, în special a celei feroviare, după trei zile de negocieri dure.

Alianța de trei partide a cancelarului Olaf Scholz, Social Democrații, Verzii și Partidul Liber Democrat, a reușit să-și depășească neînțelegerile și să ajungă la un consens privind punerea în aplicare a unor politici esențiale pentru tranziția tehnologică și ecologică a Germaniei.

Printre măsurile convenite se numără o creștere semnificativă a taxei pentru camioane și o decizie de a investi 80% din venituri în modernizarea rețelei feroviare începând cu anul viitor, a declarat Ricarda Lang, co-lider al Verzilor, pentru reporteri marți la Berlin.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comisia Europeană propune prelungirea și actualizarea acordurilor de transport rutier cu Ucraina și Moldova pentru securizarea lanțurilor de aprovizionare

„Acestea nu au fost negocieri ușoare în niciun fel și a fost o luptă pemulte domenii”, a spus Lang. Liderul FDP, Christian Lindner, care este și ministru de finanțe, a declarat că interdicția cerută de Verzi, legată de încălzirea cu gaz și petrol, a fost refuzată.

„Nu va fi nicio obligație de a schimba sistemele de încălzire existente”, a declarat Lindner. „Vom sprijini financiar cetățenii care aleg să-și modernizeze sistemele de încălzire printr-un program din fondul pentru climă și transformare.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Waze va facilita căutarea parcărilor subterane și navigarea prin sensurile giratorii: Descoperă când vei beneficia de aceste îmbunătățiri!

Negocierile au început la cancelarie în Berlin duminică seara, iar discuțiile au fost întrerupte fără un acord luni după-amiază. Oficialii s-au reunit marți dimineața și au anunțat că au ajuns la un acord în jurul orei 20.00.

Faptul că partenerii de coaliție au avut nevoie de atât de mult timp pentru a-și depăși diferențele nu va face decât să creeze impresia că guvernul este deja epuizat, după doar 15 luni la putere.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Prețul cărnii a crescut, la nivel european, cu 3,3% față de anul trecut

Una dintre cele mai urgente sarcini ale lor încă nu a fost abordată: acordarea bugetului pentru anul viitor. Procesul a fost deja întârziat și este mai complex decât în ​​anii recenți, din cauza insistenței lui Lindner


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top