Connect with us

Google va începe producția de smartphone-uri în India. Primul model, Pixel 8, va fi lansat în 2024

pixel 8 make in india 2023 10 5180358829c2fca2db0dd43017bc8d19 3x2 1 - Moldova Invest

International

Google va începe producția de smartphone-uri în India. Primul model, Pixel 8, va fi lansat în 2024

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Alphabet Inc., compania-mamă a Google, va începe producția de smartphone-uri în India anul viitor. Primul model care va fi produs va fi Pixel 8, conform declarațiilor făcute joi de către Rick Osterloh, vicepreședinte pentru dispozitive și servicii la Google, citat de Reuters

Producția acestor dispozitive este planificată să înceapă în 2024. Osterloh a subliniat că India reprezintă o piață prioritară pentru smartphone-urile Pixel și suntem hotărâți să aducem cele mai bune capacități hardware și software către oamenii din întreaga țară”. Acesta a mai adăugat că Google va dezvolta parteneriate cu furnizorii locali și globali pentru producția primelor sale smartphone-uri fabricate în India.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Prețul cărnii a crescut, la nivel european, cu 3,3% față de anul trecut

Această decizie a companiei, responsabilă pentru sistemul de operare Android, cel mai utilizat în dispozitivele mobile, reprezintă un nou succes pentru campania Guvernului de la New Delhi de a atrage mari producători internaționali pentru asamblarea dispozitivelor în India.

Inițiativa premierului Narendra Modi, “Make in India”, a atras investiții semnificative din partea gigantului american Apple Inc., care a început să își mute producția de telefoane iPhone din China în India. Totodată, producătorul american de cipuri de memorie, Micron Technology, a anunțat recent că intenționează să construiască prima sa uzină de semiconductori în India.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primăria comunei Miroslava a depus o cerere de finanțare pentru construcția a 160 de apartamente. Cine poate beneficia de ele?

Pe lângă producătorii americani de dispozitive, grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. realizează producția de telefoane Galaxy în India, iar producătorii chinezi de dispozitive care utilizează sistemul Android au încheiat și ei parteneriate cu producătorii locali.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top