Connect with us

Indonezia a inaugurat cea mai mare fermă solară plutitoare din Asia de Sud-Est. Investiție de 100 de milioane de dolari

MixCollage 10 Nov 2023 10 17 AM 1566 - Moldova Invest

International

Indonezia a inaugurat cea mai mare fermă solară plutitoare din Asia de Sud-Est. Investiție de 100 de milioane de dolari

Indonezia a inaugurat cea mai mare fermă solară plutitoare din Asia de Sud-Est, cu o investiție de peste 100 de milioane de dolari, în efortul de a dezvolta producția de energie regenerabilă în arhipelag, aflată încă în stadiu incipient

Parcul solar plutitor Cirata, cu o capacitate de 192 de megawați, este amenajat pe un lac artificial de 200 de hectare, situat în vestul insulei Java, la aproximativ 130 de kilometri distanță de Jakarta, capitala țării.

„Astăzi este o zi istorică, deoarece marele nostru vis de a construi o centrală de energie regenerabilă la scară mare a devenit în sfârşit realitate”, a declarat preşedintele indonezian Joko Widodo la inaugurare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Henry Kissinger, o figură emblematică a diplomației americane, a decedat la vârsta de 100 de ani

„Am reuşit să construim cea mai mare centrală solară plutitoare din Asia de sud-est şi a treia ca mărime din lume, a continuat acesta.

Proiectul, o colaborare între Corporaţia Naţională de Electricitate din Indonezia (PLN) şi compania de energie regenerabilă Masdar, cu sediul în Abu Dhabi, a implicat trei ani de muncă și o investiție de 108,7 milioane de dolari (100 milioane de euro).

Finanţat de Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Société Générale şi Standard Chartered, parcul solar este format din 340.000 de panouri solare și are ca obiectiv să furnizeze energie electrică pentru 50.000 de locuințe, conform PLN.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Viena, cea mai prietenoasă metropolă pentru expați, din punct de vedere al condițiilor de viață oferite

În timp ce guvernul indonezian își propune să atingă neutralitatea de carbon până în 2060, sursele de energie solară și eoliană reprezintă în prezent fiecare mai puțin de 1% din mixul energetic al țării.

Cea mai mare economie din Asia de Sud-Est depinde în continuare în mare măsură de combustibilii fosili, cu precădere de cărbune, pentru generarea electricității.

Confruntată cu probleme de poluare atmosferică, Indonezia a promis că nu va mai construi noi centrale electrice pe bază de cărbune începând cu 2023. Cu toate acestea, în ciuda protestelor activiștilor de mediu, țara continuă să dezvolte centralele deja planificate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Veniturile NEJUSTIFICATE ale persoanelor fizice, impozitate cu 70% de la jumatatea anului viitor!

În plus, Indonezia își propune să devină un jucător important pe piața vehiculelor electrice, fiind cel mai mare producător mondial de nichel, un metal esențial pentru fabricarea bateriilor. Cu toate acestea, unele parcuri industriale care găzduiesc topitorii de nichel cu un consum mare de energie sunt alimentate cu cărbune.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top