Connect with us

Interreg NEXT România-Republica Moldova: 40 milioane de euro dedicate investițiilor transfrontaliere!

interreg - Moldova Invest

International

Interreg NEXT România-Republica Moldova: 40 milioane de euro dedicate investițiilor transfrontaliere!

Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova a aprobat, în cadrul ședinței din marți, 8 august 2023, Ghidul solicitantului destinat proiectelor de investiții transfrontaliere.

Potrivit unui comunicat oficial, comitetul a lansat un apel de proiecte în valoare de 40 de milioane de euro, sub formă de fonduri nerambursabile. Potențialii beneficiari vor avea la dispoziție 4 luni pentru a depune cererile de finanțare, termenul limită fiind 8 decembrie 2023, orele 16:00.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Planurile UE de a obliga giganţii tehnologiei să ajute la lansarea 5G vor fi amânate pentru 2025

Reprezentanții din cele două state participante s-au reunit în cadrul celei de-a doua ședințe a Comitetului de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova pentru a aproba criteriile de acordare a finanțării pentru proiectele care implică investiții (proiecte standard). De asemenea, s-a discutat și despre modul în care vor fi selectate, evaluate și contractate proiectele.

Cei care doresc să acceseze fondurile disponibile prin acest program de cooperare vor putea depune proiecte a căror scop îl reprezintă reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii de educație, sănătate și turism din județele de frontieră ale României (respectiv Botoșani, Iași, Vaslui și Galați) și de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Totodată, vor fi eligibile proiectele care au ca scop contracararea schimbărilor climatice și protejarea biodiversității în zonele incluse în cadrul programului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Noul Centru de Robotică și Sisteme Inteligente, înființat de TUIASI cu sprijinul PHINIA și Fundației Comunitare Iași

În cadrul aceleași reuniuni, Autoritatea de Management a prezentat cerințele pentru finanțarea proiectelor cu valoare redusă, pentru care Ghidul solicitantului este supus consultării publice până la data de 31 august 2023. Puteți consulta ghidul aici.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top