Connect with us

Iranul dorește extinderea legăturilor economice cu România, cu accent pe sectorul utilajelor

Samad Iran vrea sa intareasca legaturile cu Romania 1000x600 1 - Moldova Invest

International

Iranul dorește extinderea legăturilor economice cu România, cu accent pe sectorul utilajelor

Iranul și-a manifestat interesul de a dezvolta și extinde relațiile cu România, acordând o atenție specială sectorului utilajelor

Această dorință a fost evidențiată în cadrul unei întrevederi între Samad Hassanzadeh, șeful Camerei de Comerț, Industrii, Mine și Agricultură din Iran (ICCIMA), și ambasadorul României la Teheran, Mirela Carmen Grecu.

Hassanzadeh a subliniat importanța consolidării legăturilor economice cu România și a criticat întârzierea de 20 de ani în organizarea reuniunilor comisiei economice mixte dintre cele două țări. El a evidențiat sectorul utilajelor ca fiind deosebit de relevant în această dezvoltare și a subliniat că acesta este un obiectiv prioritar pentru ICCIMA.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Liderii europeni au ajuns la un acord pentru sprijinirea Ucrainei 

Într-un efort de promovare a colaborării economice bilaterale, Hassanzadeh și-a exprimat dorința ca următoarea ședință a comisiei economice mixte să aibă loc la Teheran, argumentând că aceste reuniuni au un impact pozitiv vizibil asupra relațiilor economice dintre cele două țări.

Ambasadorul român, Mirela Carmen Grecu, a recunoscut și ea importanța consolidării relațiilor economice și a apreciat contribuția activităților desfășurate de ICCIMA și sectorul privat iranian în acest sens. Ea a subliniat, de asemenea, rolul crucial al ambasadei în facilitarea interacțiunilor dintre oamenii de afaceri din România și Iran, în vederea promovării cooperării economice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primarul Constantin GOLDUȚ, despre investițiile în viitorul durabil al comunei BALȘ

Aceasta a reiterat, de asemenea, istoria îndelungată a cooperării economice dintre cele două țări și a evidențiat domeniile comune de interes. Ea a subliniat interesul crescut al oamenilor de afaceri români pentru o colaborare mai profundă cu sectorul privat din Iran, evidențiind potențialul de creștere și de dezvoltare a schimburilor comerciale între cele două țări.

Aceste ultime discuții între reprezentanții Iranului și României reflectă eforturile ambelor părți de a promova și de a extinde colaborarea economică bilaterală, cu un accent special pe sectorul utilajelor. Prin intermediul inițiativelor întreprinse, se speră că relațiile economice dintre Iran și România vor continua să se dezvolte și să aducă beneficii reciproce ambelor țări în viitorul apropiat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Sprijin financiar în valoare de 1.208.869 de lei pentru Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top