Connect with us

Liderii G7 au convenit asupra unui cod de conduită în domeniul inteligenței artificiale

g7 ai code of conduct 20231030163604 - Moldova Invest

International

Liderii G7 au convenit asupra unui cod de conduită în domeniul inteligenței artificiale

Codul elaborat prin consensul membrilor G7 nu are caracter obligatoriu

Liderii din Grupul celor Șapte (G7) au stabilit luni un acord cu privire la un set de norme pentru firmele implicate în dezvoltarea tehnologiilor avansate de inteligență artificială, conform unui document oficial al grupului. Acest cadru va servi drept punct de reper pentru modul în care economiile majore administrează domeniul inteligenței artificiale, cu accent pe îngrijorările legate de protecția datelor și amenințările la adresa securității.

Codul de conduită, de natură voluntară, va susține principiile unei guvernanțe responsabile la nivel global în domeniul inteligenței artificiale. Liderii G7 au invitat companiile care se ocupă de dezvoltarea sistemelor avansate de inteligență artificială să se angajeze să respecte acest Cod internațional de conduită, iar numele primilor semnatari vor fi anunțate într-un viitor apropiat, conform unui comunicat emis de Comisia Europeană.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Supraimpozitarea profiturilor producătorilor de energie electrică din Franța va fi menținută

Așa-numitul “Proces Hiroshima” a demarat în cursul lunii mai

Liderii din Grupul celor Șapte (G7), compus din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite, alături de Uniunea Europeană, au inițiat acest proces în luna mai, prin intermediul unui forum ministerial cunoscut sub numele de “Procesul Hiroshima“.

Documentul G7 specifică că, : “Codul în 11 puncte urmărește promovarea utilizării sigure și fiabile a inteligenței artificiale la nivel global și va furniza îndrumări cu caracter voluntar pentru organizațiile implicate în dezvoltarea sistemelor avansate de inteligență artificială, inclusiv modele fundamentale de ultimă generație și sisteme avansate de inteligență artificială“.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Exporturile de mărfuri ale Arabiei Saudite au rămas constante la 24,34 miliarde de dolari în iulie

- Moldova Invest

Codul impune firmelor să adopte măsuri corespunzătoare pentru identificarea, evaluarea și reducerea riscurilor pe tot parcursul ciclului de viață al inteligenței artificiale, precum și pentru a trata incidentele și modelele de utilizare abuzivă. Aceste companii sunt obligate să publice rapoarte publice care să evidențieze capabilitățile, limitările și potențialele utilizări abuzive ale sistemelor de inteligență artificială, și, în plus, să investească în soluții puternice de securitate.

Comisia Europeană a salutat acordul de luni al liderilor G7 referitor la principiile directoare internaționale pentru inteligența artificială (IA) și la un cod de conduită voluntar pentru dezvoltatorii de IA, în cadrul procesului desfășurat la Hiroshima privind IA, așa cum a fost comunicat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   China va fi gazda celui de-al treilea Summit al Inițiativei Noul Drum al Mătăsii

Aceste principii și codul de conduită voluntar vor completa regulile obligatorii de natură legală pe care reprezentanții Uniunii Europene le finalizează în prezent în cadrul Actului UE privind IA. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost una dintre semnatarii declarației liderilor G7 emisă în timpul președinției G7 din 2023 a Japoniei.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top