Connect with us

Locul ocupat de România în topul mondial al pașapoartelor puternice

2fe1e31d9f821e5517a045bbcf012834 XL - Moldova Invest

International

Locul ocupat de România în topul mondial al pașapoartelor puternice

Locul ocupat de România este 14 în cadrul clasamentului Indexului Henley, ceea ce înseamnă că cetățenii pot călători fără viză în 177 de țări

România și Bulgaria se regăsesc pe poziția 14 în cadrul clasamentului Indexului Henley, ce evaluează puterea pașapoartelor din întreaga lume.

Acest loc însemnă că cetățenii din cele două țări pot călători fără a necesita viză într-un total de 177 de țări.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Industria chimică și farmaceutică din Germania într-un moment de cumpănă

Conform datelor prezentate în index, Singapore se bucură de privilegiul deținerii celui mai puternic pașaport din lume, oferind posibilitatea de călătorie în 193 de țări fără formalități de viză.

Indexul Henley cuprinde un total de 199 de pașapoarte și 227 de destinații de călătorie.

Pe locul secund, se află opt țări ale căror cetățeni au acces liber în 190 de locații fără a solicita vize: Finlanda, Germania, Franța, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Spania și Suedia.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Exporturile de mărfuri ale Arabiei Saudite au rămas constante la 24,34 miliarde de dolari în iulie

Locul trei este ocupat de șase țări, ale căror cetățeni pot călători fără viză în 189 de țări: Austria, Danemarca, Irlanda, Luxemburg, Olanda și Marea Britanie.

În contrast, pe ultima poziție, locul 107, se situează Afganistanul, țară în care posibilitățile de călătorie ale cetățenilor se limitează la numai 27 de țări fără necesitatea obținerii vizei.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top