Connect with us

Magnatul ucrainean Mykhaylo Kiperman și-a extins în România afacerile de trading cu țiței, gaze și produse petroliere

oil terminal - Moldova Invest

International

Magnatul ucrainean Mykhaylo Kiperman și-a extins în România afacerile de trading cu țiței, gaze și produse petroliere

Magnatul din Ucraina, Mykhaylo Kiperman și-a extins în România operațiunile de trading cu țiței, gaze, produse petroliere și petrochimice și alte mărfuri, pe care le desfășoară prin intermediul companiei de profil Nordwind Trade SA Geneva. Afaceristul de origine ucraineană se bucură de un parteneriat cu miliardarul Igor Kolomoiski, care a contribuit la succesul în actorie al președintelui Zelenski.

Compania Nordwind Trade SA Geneva ,înființată în Elveția în 2014, este controlată și direcționată de Mykhaylo Kiperman și se recomandă ca având  “relații de business pe termen lung cu parteneri din Ucraina, Rusia, Belarus și alte țări”. Conform surselor publice disponibile, obiectivul companiei îl reprezintă asigurarea livrării mărfurilor tranzacționate pe cale maritimă și fluvială. Printre  terminalele de profil  cu ajutorul cărora firma lui Kiperman realizează tranzacții cu produse petroliere, se numără porturile ucrainene Reni și Odesa.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Henry Kissinger, o figură emblematică a diplomației americane, a decedat la vârsta de 100 de ani

Mykhaylo Kiperman (47 de ani) este fiul lui Iurii Kiperman,  unul dintre “pionierii” antreprenoriatului post-sovietic din Ucraina, care a înființat, deținut și condus numeroase  companii de construcții și producătoare de materiale de construcții, compania de telefonie Optima Telecom, precum și o firmă de comerț cu carburanți și un lanț de benzinării cu același nume, Optima Oil. În 2013, averea sa era estimată la peste 190 milioane dolari, aceasta scăzând până la circa 91 milioane dolari în 2019.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest angajează ASISTENT MANAGER, cu atribuții în organizarea evenimentelor business/corporate

Mykhaylo Kiperman a fost membru al Consiliului de Administrație al gigantului petrolier ucrainean Ukrnafta, în perioada în care controlul operațional asupra acestuia era exercitat de către Privat Group al miliardarilor Igor Kolomoiski și Ghenadi Bogoliubov (având în centru banca PrivatBank, naționalizată în 2016), care deținea atunci și 42% din acțiunile companiei de stat.

Potrivit presei ucrainene, Mykhaylo Kiperman este unul dintre cei mai discreți oameni de afaceri din țara vecină. Excepție face perioada 2006-2011, în care el s-a aflat în atenția tabloidelor ca urmare a căsătoriei cu vedeta pop și de televiziune Vera Brejneva.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție masivă, obiectiv impresionant pentru județul Vaslui! Peste 211 milioane de lei pentru dezvoltarea a 500 de km de rețele de gaze naturale

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top