Connect with us

Marcel Ciolacu: „Forumul de Afaceri Româno-German, din septembrie, oferă noi perspective de investiții!”

ciolacu scholz - Moldova Invest

International

Marcel Ciolacu: „Forumul de Afaceri Româno-German, din septembrie, oferă noi perspective de investiții!”

Premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat deschiderea Executivului pentru încurajarea mediului antreprenorial, dar şi a investiţiilor străine.

„Forumul de Afaceri Româno-German care va avea loc, în septembrie, la Berlin, oferă noi perspective de investiţii”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, cu prilejul unei întrevederi avute, la Palatul Victoria, cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Peer Gebauer.

Ciolacu: „Forumul de Afaceri Româno-German, din septembrie, oferă noi perspective de investiții”

“Sperăm ca prin organizarea acestui eveniment să consolidăm trendul ascendent al cooperării dintre ţările noastre şi să atragem noi investiţii germane în România în sectoare-cheie”, a afirmat Ciolacu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Exercițiu de securitate cibernetică al UE pentru promovarea cooperării și promovarea unor alegeri libere și corecte

În cadrul acestor discuții au fost aprofundate temele abordate cu prilejul vizitei oficiale pe care prim-ministrul Marcel Ciolacu a efectuat-o la Berlin la începutul lunii iulie. Obiectivul comun este dinamizarea cooperării economice în sectoare precum energia verde, infrastructura critică, digitalizare, cercetare şi inovare.

Întrevederea de la Palatul Victoria dintre prim-ministrul Marcel Ciolacu şi ambasadorul Peer Gebauer a prilejuit, de asemenea, o discuţie privind cooperarea bilaterală pe palierul securităţii la Marea Neagră, în contextul agresiunii ruse asupra Ucrainei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Mult-așteptatul acord de liber schimb între India și Regatul Unit, amânat din nou?

Ambasadorul Peer Gebauer a mulţumit României pentru rolul important pe care îl joacă în acest context de securitate dificil şi, de asemenea, pentru cooperarea în cadrul Coridoarelor Securităţii, care asigură tranzitul cerealelor ucrainene, esenţiale pentru securitatea alimentară la nivel global.

Premierul Ciolacu a transmis mulţumiri Germaniei pentru susţinerea în favoarea aderării României la Spaţiul Schengen, adăugând că ţara noastră se bazează în continuare pe acest sprijin.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Invenție revoluționară în industria auto, dezvoltată de un grup de cercetători de la universitatea din Australia


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top