Connect with us

Meta și OpenAI au dezvoltat noi modele de Inteligenţă Artificială, capabile de raţiune, dar şi planificare

openai - Moldova Invest

International

Meta și OpenAI au dezvoltat noi modele de Inteligenţă Artificială, capabile de raţiune, dar şi planificare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Potrivit Financial Times, OpenAI și Meta sunt pe cale să lanseze noi modele de inteligență artificială care vor fi capabile să raționeze și să planifice, etape esențiale pentru atingerea unei forme de cogniție supraumană în domeniul artificial.

Executivii de la OpenAI și Meta au anunțat în această săptămână că se pregătesc să lanseze versiuni extinse ale modelelor lor lingvistice, care alimentează aplicațiile de inteligență artificială generativă, cum ar fi ChatGPT.

Moldova Invest îți recomandă și ...   UE dorește să impună noi taxe vamale pentru importurile de mașini din China, printre care și Dacia Spring

Meta a dezvăluit că va lansa Llama 3 în următoarele săptămâni, în timp ce OpenAI, cu sprijinul Microsoft, a indicat că următorul său model, denumit GPT-5, va fi lansat “în foarte scurt timp”.

Joelle Pineau, vicepreședinte al departamentului de cercetare în domeniul inteligenței artificiale de la Meta, a afirmat: “Lucrăm din greu pentru a investi aceste modele nu doar cu capacitatea de a vorbi, ci și de a raționa și planifica.”

Brad Lightcap, directorul operațional al OpenAI, a declarat pentru Financial Times că următoarea generație de GPT va aduce progrese semnificative în rezolvarea unor “probleme cu un nivel de complexitate ridicat”, cum ar fi raționamentul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA, în inspecție pe șantierele de la Spitalul Județean de Urgență

“Vom începe să explorăm inteligența artificială care poate executa sarcini foarte complexe într-un mod mult mai sofisticat”, a explicat Lightcap într-un interviu. “Suntem doar la început în ceea ce privește descoperirea și exploatarea capacității acestor modele de a raționa.”

Lightcap a subliniat că sistemele de inteligență artificială actuale sunt “foarte bune în executarea sarcinilor punctuale”, dar totuși “destul de limitate” în capacitățile lor.

Îmbunătățirile aduse de Meta și OpenAI fac parte dintr-un val de noi modele lingvistice lansate în acest an de companii precum Google, Anthropic și Cohere.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Concurență acerbă pentru forța de muncă asiatică: Polonia, Ungaria, Croația și Slovacia sunt tot mai interesate de această categorie de lucrători


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top