Connect with us

Ministerul Agriculturii analizează facilitarea accesului cărnii româneşti pe piaţa din Israel!

discutii romania israel - Moldova Invest

International

Ministerul Agriculturii analizează facilitarea accesului cărnii româneşti pe piaţa din Israel!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a discutat miercuri cu ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, despre comerțul dintre cele două state, fiind abordată și tema accesului cărnii şi produselor agroalimentare româneşti pe piaţa din Israel și soluții pentru sectorul agricol în contextul schimbărilor climatice. Discuțiile au vizat și intensificarea colaborării între cele două țări, cu beneficii pentru fermieri.

Schimbările climatice au afectat direct sectorul agricol, iar discuțiile s-au concentrat pe soluții responsabile pentru utilizarea apei în irigații și dezvoltarea de soiuri rezistente la condițiile actuale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ajutoare de până la 3 MILIOANE de EURO pentru firmele care implementează proiecte de digitalizare a activității

Un alt subiect important a fost simplificarea procedurii de acreditare a abatoarelor kosher, pentru accesul cărnii și produselor agroalimentare românești pe piața israeliană. Ambasadorul israelian a menționat că demersuri au fost făcute pentru a finaliza rapid formalitățile necesare.

A fost discutată și cultivarea legumelor în spații protejate, dar și utilizarea noilor tehnologii și a sistemelor moderne de irigații în agricultură și pomicultură.

De asemenea, au fost abordate subiecte legate de viitoarele schimburi comerciale între cele două țări și pregătirile pentru vizita ministrului israelian al agriculturii în România, care va avea loc în octombrie. La finalul întâlnirii, ministrul român al Agriculturii a fost invitat să participe la târgul Agriteq din Israel, organizat în octombrie.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Xi Jinping, primit la Paris de Emmanuel Macron și Ursula von der Leyen, a pledat pentru consolidarea relațiilor cu UE

Tot în aceeași zi, ministrul român al Agriculturii a discutat cu ambasadorul Spaniei în România, Jose Antonio Hernandez Perez-Solorzano. Discuțiile au inclus situația pieței și comerțul cu produse agricole, sprijinul fermierilor europeni afectați de conflictul din Ucraina, viitorul zonelor rurale și al Politicii Agricole Comune (PAC), tehnici genomice pentru consolidarea sectorului agricol, precum și depopularea satelor în contextul schimbărilor climatice.

Ministrul român a adus în discuție și problema privind aplicarea derogării pentru GAEC 7 și GAEC 8 în anul 2024, solicitând sprijinul Spaniei în modificarea legislației europene. Ambasadorul Spaniei a afirmat că România este un partener strategic și a reiterat sprijinul țării sale pentru modificările propuse.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Consumatorii din Republica Moldova vor utiliza gaze naturale importate din Statele Unite ale Americii


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top