Connect with us

Ministrul CADARIU: “Pentru o miză internă, să bulversezi politica Uniunii Europene e un lucru destul de grav”

CADARIU - Moldova Invest

International

Ministrul CADARIU: “Pentru o miză internă, să bulversezi politica Uniunii Europene e un lucru destul de grav”

Daniel Cadariuministrul Antreprenoriatului şi Turismului, a declarat că nu recomandă acţiuni de boicot la adresa companiilor austriece, ca urmare a votului negativ dat joi de Austria împotriva aderării României la spaţiul Schengen, considerând că aceasta va avea de pierdut într-un final, notează Agerpres

„Într-o economie de piaţă, fiecare este liber să acţioneze cum crede de cuviinţă. Având în vedere faptul că facem parte din Uniunea Europeană şi ne dorim, aşa cum ştim, şi statutul de membru în spaţiul Schengen, n-aş recomanda astfel de acţiuni.

Pe de altă parte, nu înseamnă că nu avem cu toţii o dezamăgire vizavi de votul de ieri. Votul este total nedrept şi ilogic, însă n-aş vrea să fiu prea dur. Am înţeles cu toţii, e un joc politic şi, mai curând, de politică internă a Austriei, a premierului actual şi a partidului din care face parte, miza fiind, în fond, alegerile locale de acolo. Şi tare mi-e teamă că, într-un final, vor avea de pierdut. Pentru o miză internă, să bulversezi politica Uniunii Europene e un lucru destul de grav.

Din perspectiva aderării noastre la spaţiul Schengen, am îndeplinit şi îndeplinim toate condiţiile. De altfel, nu este doar părerea noastră, este părerea tuturor celorlalţi membri ai Uniunii Europene care au votat pentru includerea României în spaţiul Schengen”, a precizat ministrul Antreprenoriatului și turismului, Daniel CADARIU.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Romaero București, o întreprindere strategică a sistemului de apărare, este în insolvență. Compania are în proprietate terenuri estimate la 270 de milioane de euro


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top