Connect with us

Ministrul polon al Apărării, Mariusz Błaszczak: “În decurs de doi ani vom avea cea mai puternică armată terestră din Europa”

b0f8fccc009d442302d1552befc5f1bb - Moldova Invest

International

Ministrul polon al Apărării, Mariusz Błaszczak: “În decurs de doi ani vom avea cea mai puternică armată terestră din Europa”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În decurs de doi ani, Polonia va avea cea mai puternică armată terestră din Europa, a anunțat ministrul apărării naționale Mariusz Błaszczak, subliniind că „unicul garant al continuării acestui proces este partidul PiS”

Garda de Coastă s-a adresat Ministerului Apărării Naționale pentru a mări numărul de soldați care păzesc granița cu Belarus cu o mie de persoane. Solicitarea vine în contextul invadării spațiului aerian polonez de către două elicoptere din Belarus, de exercițiile forțelor armate bieloruse în apropierea frontierei poloneze, precum și de prezența mercenarilor lui Jewgienij Prigožyna în Belarus. Potrivit informațiilor furnizate de Prigožyn însuși, se pare că aceștia numără șapte mii.

Moldova Invest îți recomandă și ...   FMI mizează în continuare pe o creştere economică mondială de 3,2% în acest an

În ultimele luni, Polonia a înregistrat, de asemenea, o creștere a numărului de migranți, în special din Orientul Mijlociu și Africa, care încearcă să treacă granița dinspre Belarus.

Viceministrul polonez de Interne, Maciej Wasik, a comunicat informații despre creșterea numărului de trupe la graniță, afirmând că va trimite acolo o mie de soldați. Decizia de a trimite două mii de militari a fost luată de Comitetul pentru Securitate și ministrul apărării Mariusz Błaszczak.

Błaszczak a anunțat la Programul 1 al Radioului Polonez că numărul de soldați de la granița polono-bielorusă “va fi aproximativ la fel de mare cum a fost înainte, când a avut loc acel atac în 2021”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Finanțelor a AMÂNAT implementarea e-TVA

Vorbim despre aproximativ 10.000 de soldați – 4.000 dintre aceștia vor fi implicați direct în operațiunile care susțin Garda de Coastă la graniță, iar 6.000 vor fi în rezervă – a explicat, adăugând că aceștia vor fi “militari care își vor îmbunătăți abilitățile în garnizoanele reînființate în estul țării de către guvernul PiS”.

Błaszczak a afirmat, de asemenea, că „în decurs de doi ani vom avea cea mai puternică armată terestră din Europa”, cu condiția ca procesul de întărire a forțelor armate să continue. Potrivit acestuia, unicul garant al continuării acestui proces este partidul PiS.  Mai bine să se investească în Armata Poloneză decât în forțe străine, a argumentat acesta.

Moldova Invest îți recomandă și ...   China se îndreaptă spre o creștere a expedierii calculatoarelor echipate cu inteligență artificială


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top