Connect with us

Moneda Euro are probleme după anunțarea rezultatelor la alegerile europarlamentare

euro - Moldova Invest

International

Moneda Euro are probleme după anunțarea rezultatelor la alegerile europarlamentare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Moneda Euro are probleme după anunțarea rezultatelor la alegerile europarlamentare. Luni, moneda unică europeană s-a depreciat cu 0,5%, atingând un curs de 1,0751 dolari, cel mai scăzut nivel din ultima lună.

Moneda Euro are probleme după anunțarea rezultatelor la alegerile europarlamentare

Declinul a fost influențat și de rezultatele alegerilor europarlamentare din duminica precedentă, în care partidele de extremă dreaptă au devansat liderii francezi și germani, Emmanuel Macron și Olaf Scholz.

Acest lucru a fost accentuat de solicitarea președintelui francez pentru organizarea de alegeri anticipate. Agravarea situației politice în Europa poate exercita presiuni suplimentare asupra monedei euro, conform analiștilor citați de Bloomberg.

Intensificarea îngrijorărilor politice în Europa, potrivit analiștilor intervievați de Bloomberg, ar putea să exercite noi presiuni asupra monedei euro. Această situație survine în contextul pierderilor suferite de liderii Franței și Germaniei la alegerile pentru Parlamentul European.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Un robot dezvoltat în China a îndeplinit prima sa operațiune de îngropare a unui cablu submarin

Cursul monedei unice a înregistrat o depreciere de 0,5% luni, ajungând la 1,0751 dolari, cel mai scăzut nivel în ultima lună. Declinul a fost influențat de devansarea partidelor lui Emmanuel Macron și Olaf Scholz de către partidele de extremă dreapta în cadrul alegerilor europarlamentare de duminică. Ca reacție la aceste rezultate, Macron a solicitat organizarea de alegeri anticipate.

Rezultatele alegerilor europarlamentare sunt susceptibile să genereze mai multă volatilitate pentru moneda euro, care deja se confrunta cu presiuni din cauza rezultatelor peste așteptări ale pieței muncii din SUA în luna aprilie, ceea ce a condus la aprecierea dolarului. Impactul asupra perspectivei economice a Franței va fi un punct central de interes, mai ales dacă Macron întâmpină dificultăți în trecerea proiectelor legislative prin Parlament din cauza consolidării puterii partidelor de extremă dreaptă.

În plus, decizia Europei de a avansa spre o integrare fiscală și financiară mai mare ar putea fi pusă sub semnul întrebării, potrivit analistului Valentin Marinov de la Credit Agricole. Recent, fondurile de investiții au adoptat o poziție pozitivă față de euro, dar lipsa de claritate din partea Băncii Centrale Europene (BCE) cu privire la politica monetară viitoare face moneda euro mai vulnerabilă la evoluțiile economice americane și la deciziile Rezervei Federale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   UE a limitat plățile cash. Suma maximă care poate fi achitată în numerar

În contextul acestor incertitudini politice și economice, analiștii prevăd o scădere a monedei euro până la un curs de 1,05 dolari în trimestrul al treilea al acestui an. Alvin Tan, analist la RBC Capital Markets din Singapore, subliniază că riscurile politice cresc din nou pentru euro.

Optimism de la fondurile de investiții

În lumina evenimentelor recente, fondurile de investiții au îmbrățișat un optimism ferm în ceea ce privește euro, manifestând un interes crescut care nu s-a mai văzut de la august 2023.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Turcia a lansat o platformă de vize pentru nomazii digitali din UE

Moneda unică europeană a traversat o perioadă de apreciere, marcând o creștere de aproximativ 3% față de minimul atins în luna aprilie. Această ascensiune a fost alimentată de așteptările privind o eventuală reducere a dobânzii de către Banca Centrală Europeană.

Cu toate acestea, specialiștii de la Morgan Stanley atrag atenția că absența unor semnale clare din partea BCE cu privire la direcția politicilor monetare viitoare face ca euro să devină și mai vulnerabil la fluctuațiile economice din SUA, precum și la deciziile luate de Rezerva Federală.

În prezent, pe lângă factorii economici, traderii trebuie să navigheze și printre incertitudinile politice care planează asupra euro.

Alvin Tan, analist la RBC Capital Markets din Singapore, prezice că moneda europeană ar putea să înregistreze o scădere semnificativă, anticipând că ar putea atinge un nivel de 1,05 dolari în trimestrul al treilea al acestui an.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top