Connect with us

Optimizarea agriculturii durabile în Arabia Saudită prin implementarea de practici eficiente

4 - Moldova Invest

International

Optimizarea agriculturii durabile în Arabia Saudită prin implementarea de practici eficiente

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Spectrul amenințător al schimbărilor climatice aruncă o umbră îngrijorătoare asupra agriculturii globale, amenințând securitatea alimentară, mijloacele de trai și accesul la apă

În replică, Arabia Saudită a adoptat o serie de metodologii agricole inovatoare și durabile, conturând un drum către un sector agricol mai rezilient.

Pe măsură ce temperaturile cresc în întreaga lume, randamentele tradiționale de culturi scad în timp ce penuria de apă escaladează, exacerbând preocupările privind insecuritatea alimentară și instabilitatea piețelor. Agricultura, un contribuitor major la emisiile de gaze cu efect de seră, este supusă unei atenții sporite pentru amprenta sa ecologică, determinând guvernele și companiile la nivel global să se orienteze către practici durabile.

Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite subliniază rolul crucial al agriculturii durabile în adaptarea la schimbările climatice și atenuarea impacturilor acestora. Practicile agricole durabile vizează protejarea mediului, conservarea resurselor naturale, consolidarea lanțurilor de aprovizionare cu alimente și asigurarea unor recompense echitabile pentru fermieri.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Într-un parteneriat transatlantic Lockheed Martin și Aerostar Bacău deschid în premieră europeană un centru de mentenanță pentru sistemele de rachete HIMARS și elicopterele S-70 Black Hawk

Arabia Saudită a condus numeroase inițiative de agricultură durabilă, inclusiv inițiative care promovează utilizarea apei tratate pentru irigații și tehnici de farming fără sol. Aceste strategii sunt adaptate pentru a aborda nevoile în evoluție ale unui peisaj demografic în schimbare.

Cu o creștere proiectată dramatică a populației urbane până în 2045, Arabia Saudită adoptă tehnologii de farming urban cum ar fi farmingul vertical și cultivarea fără sol. Farmingul vertical, o metodă lipsită de sol în care plantele primesc nutrienți prin apă, oferă soluții promițătoare pentru conservarea apei și producția de culturi pe tot parcursul anului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu ministrul afacerilor externe al Republicii Coreea, Cho Tae-yul, în marja vizitei oficiale a Președintelui României în Republica Coreea

De remarcat este faptul că Centrul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Agricultura Durabilă din Arabia Saudită (Estidamah) a demarat un program de farming vertical concentrat pe culturile de înaltă valoare precum legumele cu frunze și căpșunile. Această inițiativă, susținută printr-un finanțare guvernamentală substanțială, a demonstrat îmbunătățiri semnificative ale randamentului în comparație cu metodele tradiționale de farming.

Subliniind și mai mult angajamentul Arabiei Saudite față de agricultura durabilă este ferma mega Wadi Bin Hashbal din regiunea Asir. Recunoscută de Guinness World Records ca fiind cea mai mare fermă de cercetare durabilă din lume, aceasta inovează prin utilizarea apelor uzate tratate pentru irigare.

Procesul inovator de tratare a apei al Wadi Bin Hashbal implică mai multe faze pentru a asigura calitatea apei, făcând-o potrivită pentru irigarea diferitelor culturi. Sistemele meticuloase de monitorizare a fermei urmăresc calitatea solului și a apei, condițiile climatice și sănătatea culturilor, contribuind la practici agricole optimizate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președinții Klaus Iohannis și Yoon Suk Yeol au adoptat astăzi „Declarația Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic Republica Coreea-România”

Plasată strategic în regiunea Asir, Wadi Bin Hashbal valorifică geografia sa unică, solul fertil și clima favorabilă, beneficiind de ploi abundente și resurse ample de apă. Această integrare reușită a agriculturii durabile în unul dintre cele mai aspre medii din lume subliniază potențialul său ca model pentru țările vulnerabile la schimbările climatice la nivel mondial.

Progresele Arabiei Saudite în agricultura durabilă oferă o rază de speranță în fața provocărilor climatice globale. Prin demonstrarea viabilității practicilor de farming prietenoase cu mediul în regiunile aride, Arabia Saudită stabilește un precedent pentru reziliența agricolă într-o lume în schimbare rapidă.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top