Connect with us

Până în 2028, se anticipează că numărul roboților inteligenți va depăși cel al angajaților din prima linie din sectoarele de producție, retail și logistică

alphagamma Gartner IT Symposium 2020 opportunities - Moldova Invest

International

Până în 2028, se anticipează că numărul roboților inteligenți va depăși cel al angajaților din prima linie din sectoarele de producție, retail și logistică

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Inteligența artificială va înlocui angajații umani în unele domenii conform unui set de 10 previziuni IT prezentate de Gartner,  o companie americană de consultanță și cercetare în IT, fondată în anul 1979. Cu toate acestea, proviziile de energie electrică vor reprezenta o problemă în viitor, deoarece aproximativ jumătate dintre membrii G20 vor trebui să facă față raționalizării lunare a energiei electrice până în 2026. Alte tendințe notabile includ recrutarea de talente neurodivergente și creșterea sindicalizării lucrătorilor din domeniul cunoașterii

GenAI deschide perspective neîntâlnite până acum în experiența umană, oferind oportunități fără precedent. CIO-urile și liderii executivi vor să abordeze riscurile asociate utilizării GenAI pentru a putea profita la maximum de aceste avantaje,” a afirmat Daryl Plummer, analist vice-președinte la Gartner.

Este primul an în care GenAI devine o componentă centrală a fiecărei decizii strategice, cu celelalte inovații tehnologice fiind eliminate în mare parte din lumina reflectoarelor,” a adăugat Leigh McMullen, VP Analyst la Gartner.

Aceste declarații au fost făcute în cadrul evenimentului Gartner IT Symposium din luna octombrie, unde analiștii Gartner au prezentat cele mai importante 10 predicții strategice.

Multe companii din domeniul producției, retail și logistică se confruntă cu dificultăți în găsirea și menținerea unui număr adecvat de angajați pentru a susține operațiunile zilnice. Acest aspect va genera provocări în următorul deceniu, cu organizațiile din lanțul de aprovizionare luptându-se pentru a găsi suficienți lucrători de primă linie. Roboții vor juca un rol semnificativ în completarea acestei lacune. Un sondaj efectuat de Gartner în decembrie 2022 a dezvăluit că 96% dintre lucrătorii din domeniul tehnologiei lanțului de aprovizionare au implementat sau plănuiesc să implementeze automatizări cibernetice-fizice, iar 35% au deja roboți, dintre care 61% sunt în faza de pilotare sau implementare inițială.

Progresele rapide în tehnologia robotică deschid noi oportunități pentru roboți să ocupe tot mai multe locuri de muncă în prima linie, fie că este vorba despre fabrici, depozite, magazine de retail sau alte domenii,” a subliniat Plummer.

Daryl1 1 - Moldova Invest

Până în 2026, se estimează că 50% dintre țările membre G20 se vor confrunta cu raționalizarea lunară a energiei electrice

Acest fapt va transforma operațiunile care țin cont de energie într-un factor de avantaj competitiv sau, dimpotrivă, într-un risc semnificativ de eșec. Îmbătrânirea infrastructurii de rețea limitează capacitatea de a adăuga noi surse de generare a energiei electrice, în ciuda cererii crescânde de energie electrică. Companiile evaluează acum prețul și accesibilitatea energiei ca factori importanți în competiția lor, ceea ce înseamnă că asigurarea unui acces stabil la electricitate pentru clienți devine un avantaj competitiv. De aceea, liderii executivi fac investiții directe și optimizează operațiunile pentru a gestiona mai eficient energia.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comisia Europeană propune prelungirea și actualizarea acordurilor de transport rutier cu Ucraina și Moldova pentru securizarea lanțurilor de aprovizionare

Până în 2028, se preconizează că rata de sindicalizare printre lucrătorii din domeniul cunoașterii va cunoaște o creștere semnificativă, cu un avans de 1.000%, în principal datorat adoptării tehnologiei GenAI.

Există o tendință în creștere a executivilor care atribuie automat inteligenței artificiale vinovăția pentru eliminarea locurilor de muncă. Prin urmare, este deosebit de important ca liderii executivi să comunice în mod clar angajaților lor intenția și strategia privind implementarea tehnologiilor AI în cadrul organizației. Aceasta abordare eficace poate preveni consecințele neintenționate ale acumulării de anxietate în rândul personalului legată de această tehnologie, avertizează analiștii. Organizațiile care adoptă GenAI și nu reușesc să abordeze în mod clar această anxietate în rândul lucrătorilor din domeniul cunoașterii pot să se confrunte cu rate mai ridicate de rotație a personalului, cu un avans de 20%.

Este recomandabil ca organizațiile să-și concentreze eforturile în domeniul inteligenței artificiale pe extinderea numărului de lucrători, cu scopul de a îmbunătăți productivitatea și calitatea muncii, mai degrabă decât să se focalizeze exclusiv pe automatizarea rolurilor,” a subliniat Plummer. “Este esențial să rămânem realiști în ceea ce privește capacitățile tehnologiei, deoarece există o tendință semnificativă de a exagera așteptările consiliilor de administrație în acest domeniu,” a transmis acesta liderilor din lumea afacerilor.

În 2026, se preconizează că 30% dintre angajați vor utiliza filtrele de carismă digitală pentru a obține progrese pe care anterior le-ar fi considerat inaccesibile în cariera lor

Aceste filtre digitale de carismă selectează și optimizează comunicările pentru a le face mai eficiente din punct de vedere social în diferite situații. Ele furnizează impulsuri în timpul interacțiunilor, precum și înainte și după acestea, contribuind astfel la creșterea eficienței liderilor și colegilor în contextele sociale în care doresc să se evidențieze. Filtrele digitale de carismă au potențialul de a îmbunătăți abilitățile organizațiilor de a diversifica angajările și de a include în echipă lucrători cu profiluri mai variate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Polonia anunță că poate găzdui arme nucleare pe teritoriul său

Organizațiile pot extinde pool-ul lor de talente prin adoptarea asistenților de filtrare a carismei digitale pentru a îmbunătăți interacțiunile în toate etapele procesului de recrutare și angajare,” a afirmat Plummer. “Este important să accelerați implementarea asistenților de filtrare a carismei digitale prin presarea furnizorilor de soluții de productivitate și dezvoltatori de aplicații pentru a include aceste capacități în procesul de evaluare al candidaților.

Până în 2027, este prevăzut ca 25% dintre companiile din Fortune 500 să recruteze activ talente neurodivergente care au afecțiuni precum autismul, ADHD și dislexia, în scopul de a îmbunătăți performanța și inovația în afaceri

img 1684 - Moldova Invest

Plummer a explicat că organizațiile care angajează și susțin lucrătorii neurodivergenți vor experimenta un angajament sporit al personalului, o creștere a productivității și a inovației în cadrul întregii forțe de muncă. Companiile din Fortune 500 au început deja să investească în programe de recrutare axate pe neurodiversitate și au observat impactul pozitiv asupra rezultatelor de afaceri și a angajamentului angajaților. Pentru a sprijini această inițiativă, organizațiile ar trebui să pună în aplicare programe de sensibilizare pentru a promova descoperirea și recunoașterea talentelor neurodivergente. Plummer a subliniat importanța de a integra lucrătorii neurodivergenți în poziții de conducere ale companiei, ceea ce poate contribui la dezvoltarea unei culturi a incluziunii și să ofere valoare semnificativă angajaților neurodivergenți.

Până în 2026, se estimează că 30% dintre companiile mari vor institui o unitate de afaceri sau canale de vânzări specializate pentru a accesa piețele de “clienți mașini” cu creștere rapidă. Acești clienți mașini, care sunt entități non-umane, vor impune o reconfigurare a funcțiunilor cheie precum lanțul de aprovizionare, vânzările, marketingul, serviciul clienți, comerțul digital și experiența clienților. De fapt, până în 2025, mai mult de 25% din centrele de vânzări și servicii ale marilor organizații vor fi pregătite să interacționeze cu clienții mașini.

Clientele mașini vor necesita propriile canale de vânzări și servicii, deoarece acestea efectuează tranzacții cu viteză mare și lucrează cu volume mari de date de decizie care depășesc capacitatea umană,” a explicat Plummer. “Aceste clienți mașini vor solicita talente, abilități și procese diferite față de cele necesare în relațiile cu clienții umani.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   România și Suedia au încheiat 2023 cu SCHIMBURI COMERCIALE de aproape 1,5 miliarde de euro

Până în 2027, instrumentele GenAI vor fi folosite pentru a explica aplicațiile tradiționale de afaceri și pentru a dezvolta soluții înlocuitoare eficiente, ceea ce va duce la o reducere cu 70% a costurilor de modernizare. “Maturitatea modelelor lingvistice mari (LLM) oferă o oportunitate semnificativă pentru directorii de informații (CIO) de a găsi un mecanism eficient și mult așteptat pentru modernizarea aplicațiilor de afaceri moștenite,” a subliniat Plummer.

Până în 2028, se așteaptă ca cheltuielile întreprinderilor pentru a combate dezinformarea să depășească suma de 30 de miliarde de dolari, absorbând aproximativ 10% din bugetele destinate marketingului și securității cibernetice, într-un efort de contracarare a unei amenințări cu multiple fațete. Dezinformarea eficientă influențează mecanismele de luare a deciziilor atât pentru oameni, cât și pentru mașini, fiind adesea dificil de detectat și contracarat. Dezinformarea reprezintă o amenințare în trei domenii funcționale diferite: securitatea cibernetică, marketingul și inteligența artificială.

Rapida ascensiune a GenAI a alertat autoritățile de reglementare cu privire la necesitatea de a aborda dezinformarea ca pe una dintre riscurile asociate cu creșterea puterii și disponibilității tot mai mari a GenAI pentru actorii răi,” a subliniat Plummer.

Până în 2027, se prevede că 45% dintre directorii de securitate a informațiilor (CISO) își vor lărgi domeniul de competență dincolo de securitatea cibernetică, sub presiunea crescândă a reglementărilor și a extinderii suprafeței de atac. Această previziune sugerează că responsabilitățile legate de gestionarea securității și a activelor digitale sunt fragmentate între diverse divizii și echipe, cu CISO având supravegherea asupra întregului portofoliu de active digitale. Această fragmentare conduce la inconsecvențe în susținerea conformității reglementare, asigurarea securității digitale și gestionarea eficientă a incidentelor de securitate, ceea ce poate afecta în mod negativ performanța generală a organizației. Extinderea domeniului de competență al CISO va contribui la unificarea managementului securității, asigurând supravegherea unificată a procesului de gestionare a incidentelor de securitate în întreaga organizație.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top