Connect with us

Peninsula Istria va deține titlul de Regiune Europeană a Sportului în 2025

ws s 8 1 1024x768 1 - Moldova Invest

International

Peninsula Istria va deține titlul de Regiune Europeană a Sportului în 2025

În 2025, Peninsula Istria va deține prestigiosul titlu de Regiune Europeană a Sportului, acordat de Asociația non-profit ACES Europe, cu sediul în Bruxelles, a anunțat, sâmbătă, biroul prefectului Peninsulei Istria, Boris Miletić

Cu două săptămâni în urmă, o delegație ACES Europe a sosit în Istria pentru o vizită de două zile, în scopul evaluării candidaturii Istriei. Delegația a vizitat infrastructura sportivă din Labin, Pula și Rovinj și s-a întâlnit cu sportivii și antrenorii locali.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Pierderi de 3,7 miliarde de euro datorate furturilor din magazinele din Germania

A fost organizată o prezentare pentru a explica în detaliu de ce Peninsula Istria merită acest titlu.

Miletić a declarat că este mândru că Peninsula va fi Regiunea Europeană a Sportului în 2025, subliniind că aceasta se poate lăuda cu numeroase succese sportive, sportivi și antrenori de top, precum și cu o infrastructură sportivă de calitate, în care s-au investit peste 66 de milioane de euro în ultimii zece ani.

Potrivit acestuia, alocările pentru sport de care vor beneficia atât peninsula cât și cele zece orașe istriene pentru perioada 2020-2025 se ridică la 71,5 milioane de euro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Europe has allocated more funds to road infrastructure than to railways over the past 25 years

Istria are 32.773 de sportivi înregistrați, dintre care 17.000 sunt implicați în sporturi de competiție, aproximativ 600 de cluburi și asociații sportive, 1.200 de antrenori activi, 700 de arbitri și supervizori, și peste 2.000 de lucrători în domeniul sportului, a completat acesta.

Pe lângă sportivii profesioniști, un număr mare de persoane din toate grupele de vârstă sunt sportivi amatori, a mai spus el.

Pentru ca peninsula Istria să fie candidat la titlul de Regiune Europeană a Sportului, trebuia să aibă cel puțin două orașe care au deținut titlul de Oraș European al Sportului, iar acest titlu a fost deținut până acum de Buzet și Umag.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Scăderea inflației creează condiții pentru o redresare economică fragilă în Europa de Est

Deținătoarea titlului de Regiune Europeană a Sportului pentru anul acesta este regiunea italiană Valle d’Aosta, în timp ce anul viitor titlul va fi deținut de Veneto.


Continue Reading
You may also like...

OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top