Connect with us

Pentagonul a dezvăluit pentru prima dată conceptul XM30, o nouă generație de vehicule de luptă care vor înlocui faimosul M2 Bradley

MjAyMTMwMzAyNzg3ODU1Mzcy - Moldova Invest

International

Pentagonul a dezvăluit pentru prima dată conceptul XM30, o nouă generație de vehicule de luptă care vor înlocui faimosul M2 Bradley

XM30 este un vehicul de luptă pentru infanterie (IFV) de ultimă generație menit să înlocuiască cunoscutul M2 Bradley. Acest vehicul este parte a programului Optionally Manned Fighting Vehicle, având capacitatea de a fi operat cu sau fără echipaj uman. XM30 reprezintă o modernizare semnificativă, prezentând o varietate de capacități adaptate pentru cerințele războiului contemporan

Armata americană a prezentat recent conceptul XM30, un vehicul de luptă mecanizat de infanterie de ultimă generație, ca parte a unui efort semnificativ de modernizare a forțelor militare terestre ale SUA. Acest vehicul inovator este conceput pentru a înlocui remarcabilul vehicul de luptă pentru infanterie (IFV) Bradley.

XM30 face parte din programul militar Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV) al U.S. Army și se remarcă prin capacitatea sa de a opera atât cu, cât și fără echipaj uman la bord. Această versatilitate subliniază o schimbare strategică către mijloace mai flexibile și controlate la distanță în cadrul câmpului de luptă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cum ar putea influența alegerile din 2024 piețele mondiale

Vehiculul XM30 dispune de capacități tehnologice și operaționale considerabil îmbunătățite față de predecesorul său, M2 Bradley, care a fost un element esențial în operațiunile militare americane începând din 1981.

Bradley, deși a cunoscut numeroase actualizări, a atins limitele sale în integrarea sistemelor electronice moderne, a blindajului și a sistemelor suplimentare de protecție.

XM30 este proiectat pentru a oferi un avantaj decisiv în situații de confruntare directă în câmp deschis

Exploring the Potentials of the US Army8217s XM30 Concept Vehicle 65527303d82fc - Moldova Invest

U.S. Army subliniază că acest nou vehicul blindat va permite infanteriei să detecteze și să neutralizeze ținte aflate dincolo de raza de acțiune a inamicului, consolidând astfel capacitatea de supraviețuire și eficiența forțelor terestre americane. Integrarea sistemelor robotizate și semiautonome va amplifica și mai mult abilitățile vehiculului pe câmpul de luptă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Un sfert din persoanele vaccinate cu serurile anti-COVID Pfizer sau Moderna au prezentat efecte secundare

La 26 iunie 2023, armata SUA a finalizat faza inițială de proiectare digitală a OMFV, redenumindu-l ulterior XM30. Această evoluție a urmat atribuirii a cinci contracte cu preț fix ferm pentru faza de proiectare fizică a OMFV către contractori importanți din domeniul apărării, printre care se numără Point Blank Enterprises, Oshkosh Defense, BAE Systems Land and Armaments, General Dynamics Land Systems și American Rheinmetall Vehicles. Valoarea totală a acestor contracte s-a ridicat la aproximativ 299,4 milioane de dolari.

În competiția pentru construirea noului vehicul de luptă pentru infanterie (IFV) înlocuitor al M2 Bradley, au rămas doar două companii: filiala americană a companiei germane Rheinmetall și producătorul de vehicule militare General Dynamics Land Systems [GDLS], conform anunțului U.S. Army.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Reprezentanții marilor companii industriale europene solicită reducerea prețurilor la energie și minimizarea impactului „Green Deal”

Optionally Manned Fighting Vehicle este parte a portofoliului de programe Next Generation Combat Vehicle (vehicul de luptă de generație viitoare) al armatei americane, proiectat pentru a înlocui vehiculul de luptă al infanteriei M2 Bradley.

Dezvoltarea unui nou vehicul militar pentru a înlocui IFV-ul Bradley a întâmpinat provocări, inclusiv mai multe încercări eșuate de a iniția programul militar OMFV și anularea unei competiții între companiile interesate în ianuarie 2020, din cauza unor probleme variate.

Cu toate acestea, U.S. Army a reînnoit programul OMFV adoptând o abordare mai flexibilă. S-au eliminat cerințele rigide în favoarea unei liste de caracteristici esențiale ale vehiculului și s-a acordat mai multă libertate de proiectare companiilor participante.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top