Connect with us

Piaţa globală de Inteligenţă Artificială va ajunge la 1.600 miliarde de dolari, în acest an

ai - Moldova Invest

International

Piaţa globală de Inteligenţă Artificială va ajunge la 1.600 miliarde de dolari, în acest an

În acest an, piaţa globală de Inteligenţă Artificială va ajunge la o valoare de 1.600 de miliarde de dolari, înregistrând o creştere fulminantă faţă de anul 2022, când aceasta era de 119 miliarde de dolari.

Potrivit unui comunicat de presă al Penman, tdatele recente adunate de site-ul de specialitate Comptia arată că inteligenţa artificială este folosită deja la scară globală. Astfel, în rândul companiilor şi persoanelor chestionate, 35% folosesc deja un instrument de IA, 42% dintre companii se gândesc să folosească această metodă în viitorul apropiat, iar 38% dintre angajaţi se aşteaptă că Inteligenţa Artificială să automatizeze locul lor de muncă în 2023.

În acelaşi timp, 13% din totalul salariaţilor chestionaţi sunt de părere IA la va înlocui complet meseria, în timp ce 97% dintre utilizatorii de mobil declară că folosesc sisteme de asistenţă vocală bazate pe acest instrument inovator.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vladimir Putin, în cadrul forumului ”Belt and Road”: "Rusia este cea mai mare țară din lume"

De asemenea, în anii următori, Inteligenţa Artificială va genera cu 12 milioane de locuri de muncă mai multe decât se vor desfiinţa. Totuşi, 60% dintre respondenţi încă preferă să discute cu o persoană, nu cu un robot atunci când solicită asistenţă sau un serviciu.

La nivel global, piaţa de IA a fost de 119 miliarde de dolari, în 2022, iar estimările arată că, în acest an, valoarea acesteia va ajunge la 1.600 de miliarde de dolari.

“Scrierea de conţinut este un domeniu în care inteligenţa artificială nu va înlocui complet oamenii. În ciuda avansului tehnologic, AI-ul nu poate înţelege pe deplin si nu poate simţi emoţii umane în mod autentic si nu are capacitatea de a interpreta si exprima emoţii complexe, aceasta rămâne o trăsătură specifică oamenilor. Există în continuare domenii în care oamenii deţin avantajul în faţa AI. Acestea includ activităţi care necesită empatie si înţelegere emoţională profundă, abilităţi fizice fine, creativitate si luare de decizii complexe bazate pe valori etice si sociale. Inteligenţa Artificială va înlocui unele procese si joburi actuale, dar vine si cu avantaje financiare”, susţin experţii Penman.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Expert în război informațional din PENTAGON: ”Dacă reacția ta, când vezi ceva, este emoțională, atunci ești manipulat”

Totodată, cercetările Goldman Sachs evidenţiază faptul că utilizarea avansată a prelucrării limbajului natural în afaceri şi societate poate conduce la o creştere de 7% (aproximativ 7 trilioane de dolari) a PIB-ului global, şi la o creştere a productivităţii cu 1,5% într-un interval de zece ani.

În contextul integrării IA, platforma penman.ro a dezvoltat un instrument denumit AI PenBot care înlocuieşte partea de cercetare din procesul de creaţie, ce solicită mult timp. Astfel, cu ajutorul acestei inovaţii, informaţia necesară poate fi obţinută în doar câteva minute, reducând timpul de lucru cu până la 75%.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Tendințe fluctuante în comerțul mondial cu cereale. Ucraina ar putea fi cel mai mare exportator de porumb în UE

Penman este un startup românesc lansat în martie 2021, care din acest an a devenit partener Microsoft for Startups pentru a integra componentă de Inteligenţă Artificială (AI) în platformă.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top