Connect with us

Pierderi de 3,7 miliarde de euro datorate furturilor din magazinele din Germania

6 1 - Moldova Invest

International

Pierderi de 3,7 miliarde de euro datorate furturilor din magazinele din Germania

Furturile sunt o problemă semnificativă în magazinele din Germania, deși situația economică în această țară este mult superioară celorlalte state europene

Retailerii germani au înregistrat pierderi de 3,7 miliarde de euro în 2022, ceea ce reprezintă o creștere de 15% față de anul precedent.

În Germania, furturile de alimente din magazine sunt o problemă frecventă, iar valoarea mărfii dispărute ajunge la miliarde de euro.

Această situație pune în evidență inflația din supermarketuri și nu este cauzată doar de clienți. Mai multe statistici relevă amploarea acestui fenomen.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Conform estimărilor Fondului Monetar Internațional (FMI), urmează o creștere a nivelului datoriei globale, ca rezultat al presiunilor exercitate de Statele Unite și China

Fenomenul de furturi din magazine este răspândit în întreaga Europă, nu doar în Germania.

În Franța și Marea Britanie, unele produse alimentare, cum ar fi untul, brânza și carnea, sunt securizate cu cipuri, o practică mai obișnuită în domeniul modei.

Un raport arată că în 2022 s-au înregistrat 345.000 de furturi din magazine, în creștere cu 34,3% față de 2021, dar aceasta este doar vârful icebergului. Se estimează că doar 1,5% dintre furturi sunt raportate, ceea ce înseamnă peste 20 de milioane de furturi pe an.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Google va începe producția de smartphone-uri în India. Primul model, Pixel 8, va fi lansat în 2024

Furturile din magazine din Germania au crescut cu 15% în total în 2022, iar această creștere nu poate fi explicată doar prin acțiunile clienților. Aproximativ 20% dintre furturi sunt comise de angajați, iar alte 20% se datorează erorilor de organizare, cum ar fi deteriorarea alimentelor.

Restul de 10% sunt cauzate de personalul de serviciu extern, precum personalul de curățenie și cei care aprovizionează rafturile, și de furnizori.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Invenție revoluționară în industria auto, dezvoltată de un grup de cercetători de la universitatea din Australia

Câteva dintre cele mai frecvent furate produse din magazine includ bateriile reîncărcabile, lămpile LED, lamelele de ras, băuturile alcoolice, alimentele pentru copii, cafeaua, cosmeticele decorative și de îngrijire și tutunul.

Comercianții cu amănuntul au cheltuit în 2022 aproximativ 1,45 miliarde de euro pentru măsuri de prevenire, cum ar fi supravegherea bunurilor, camerele de supraveghere și serviciile de detectivi. Aproape una din șase companii și-a majorat cheltuielile în acest sens.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top