Connect with us

Polonia anunță că poate găzdui arme nucleare pe teritoriul său

polonia 1024x576 1 - Moldova Invest

International

Polonia anunță că poate găzdui arme nucleare pe teritoriul său

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Președintele polonez a declarat luni că țara sa este „pregătită” să găzduiască arme nucleare pe teritoriul său în cazul în care NATO decide să-și întărească flancul estic, în fața desfășurării de către Rusia a unor noi arme în Kaliningrad și Belarus, țări vecine, transmite agenția AFP.

„Dacă aliații noștri decid să desfășoare arme nucleare în cadrul partajării nucleare pe teritoriul nostru pentru a consolida securitatea flancului estic al NATO, suntem pregătiți să facem acest lucru”, a declarat Andrzej Duda pentru cotidianul popular Fakt. Președintele a explicat că este vorba despre „un subiect de discuții între polonezi și americani de ceva timp”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Serviciile polone au dat buzna în casa fostului Ministru al Justiției, Zbigniew Ziobro, președintele partidului naționalist Polonia Suverană. Patryk Jaki: 'Acțiune de tip mafiot!'

„Am vorbit deja despre acest subiect de mai multe ori. Trebuie să recunosc că, atunci când am fost întrebat despre acest lucru, am declarat că suntem pregătiți. Rusia militarizează din ce în ce mai mult districtul Königsberg. Recent, și-a mutat armele nucleare în Belarus”, a mai spus el.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top