Connect with us

Potențialul impact de 4,3 miliarde de euro al taxelor vamale în contextul comerțului auto și relațiilor cu China

img - Moldova Invest

International

Potențialul impact de 4,3 miliarde de euro al taxelor vamale în contextul comerțului auto și relațiilor cu China

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al UE și comisar european pe comerț, argumentează că o competiție a taxelor vamale între Marea Britanie și Uniunea Europeană, axată în special pe vehiculele electrice produse în cele două părți ale Canalului Mânecii, nu ar aduce beneficii niciunei părți

Ar exista un câștig semnificativ pentru China, care este în prezent sub investigație din partea Comisiei Europene pentru practicile sale comerciale.

Oficialii europeni ar putea să acuze China de influențarea pieței europene prin politici interne, dar acum Uniunea Europeană se pregătește să impună taxe vamale mai mari pentru vehiculele electrice (EV) produse în Marea Britanie.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Unitățile Aeropurtate ale SUA din Europa au implementat o tehnologie inovatoare pentru securizarea comunicațiilor lor, efectuând teste și în România

Este deja cunoscut faptul că prețurile pentru vehiculele electrice chineze sunt semnificativ mai mici în China decât în Europa, cu o diferență care poate ajunge la 15.000 de euro per mașină.

Pe de o parte, se pare că un posibil conflict al taxelor vamale cu China ar avea cel mai mare impact asupra producătorilor europeni și americani.

Companii de renume precum BMW sau Tesla au deja uzine în China, iar vehiculele produse acolo ar fi afectate de aceleași taxe ca și cele ale producătorilor chinezi, ceea ce ar duce la o scădere semnificativă a profiturilor acestor companii.

Moldova Invest îți recomandă și ...   China își propune să dezvolte roboți umanoizi avansați până în 2025. O nouă provocare în cursa tehnologică globală

Pe de altă parte, conform raportului Bloomberg, în această luptă dintre Marea Britanie, o fostă membră a UE, și blocul comunitar din care a făcut parte, un beneficiar neașteptat ar putea fi China.

Astfel, conform lui Dombrovskis, China ar putea să profite de pe urma acestui al doilea posibil război comercial al Uniunii Europene.

În conformitate cu acordul post-Brexit, se prevede că, începând din ianuarie 2024, se va aplica o taxă suplimentară de 10% la orice vehicul electric cu propulsie 100% care se deplasează între UE și Regatul Unit, dacă mai puțin de 45% din valoarea sa provine din aceste două regiuni.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Invenție revoluționară în industria auto, dezvoltată de un grup de cercetători de la universitatea din Australia

În prezent, producătorii auto fac eforturi pentru a obține amânarea acestui termen, deoarece aproximativ 40% din valoarea unui vehicul electric modern este reprezentată de bateria sa, iar acestea sunt în mare parte furnizate de companii din China.

Materiile prime sunt, de asemenea, furnizate în principal de companii asiatice, inclusiv cipuri discutate în mod frecvent.

În consecință, noua taxă ar crește semnificativ prețurile vehiculelor electrice, generând un cost estimat de 4,3 miliarde de euro pentru industrie.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top