Connect with us

RYANAIR prognozează că va deveni SINGURA mare companie aeriană low-cost din Europa

- Moldova Invest

International

RYANAIR prognozează că va deveni SINGURA mare companie aeriană low-cost din Europa

Compania aeriană irlandeză Ryanair a prognozat că va deveni singurul mare transportator low-cost din Europa

Potrivit directorului său general, Michael O’Leary, extinderea decalajului în materie de costuri va face din rivalii EasyJet și Wizz ținte pentru o eventuală preluare.

“În mod inevitabil, Europa se îndreaptă spre un rezultat similar cu cel din America de Nord, unde sunt trei transportatori foarte mari, cu costuri ridicate, și un transportator low-cost important”, a declarat Michael O’Leary.

Jozsef Varadi director general WIZZ, care a precizat în repetate rânduri că baza sa de costuri este comparabilă cu cea a rivalilor de la Ryanair, a ținut să menționeze că nu crede că Wizz este o țintă pentru o preluare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Polonia, model de urmat pentru România în dezvoltarea sistemului feroviar

EasyJet, un jucător hibrid al cărui scop este depășirea companiilor aeriene tradiționale pe principalele aeroporturi europene și care nu se consideră un competitor direct al Ryanair, nu a dorit să comenteze aceste declarații.

Michael O’Leary este încrezător că atât EasyJet cât și Wizz “vor fi candidați pentru fuziuni&achiziții peste câțiva ani pentru că sunt blocați într-o zonă în care au tarife medii, costuri medii și nu pot să concureze cu noi la capitolul costuri sau prețuri”.

Cu prilejul unei întâlniri cu analiștii, după ce Ryanair a publicat rezultatele pentru primul semestru al anului financiar în curs, O’Leary i-a lăudat pe rivalii de la EasyJet pentru că au reușit să își construiască o poziție “comparabilă cu o fortăreață” pe o serie de aeroporturi scumpe precum Gatwick din Londra, Charles de Gaulle din Paris, Geneva și Zurich. Cu toate acestea, Michael O’Leary a subliniat că easyJet a fost forțată de Ryanair să se retragă de pe piețe precum Italia și Portugalia.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Yuliya Tymoshenko: Ucraina a câștigat deja trei bătălii cruciale

În ceea ce privește Wizz, Michael O’Leary a apreciat că această companie a făcut progrese cu extinderea sa în Orientul Mijlociu dar cu toate acestea se retrage în fața expansiunii Ryanair în unele regiuni din Europa Centrală și de Est, principala regiune de operațiuni a Wizz.

Michael O’Leary a completat că se așteaptă ca operatori aerieni precum TAP din Portugalia sau ITA din Italia să fie preluați în cele din urmă de rivali mai mari.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Portugalia, record în producția de energie regenerabilă în 2023 și perspectivele durabilității energetice

Ryanair Holdings plc este cel mai mare grup de companii aeriene din Europa și compania-mamă a Ryanair, Ryanair UK, Buzz, Lauda și Malta Air. Companiile din portofoliul Ryanair Holdings conectează peste 40 de țări și oferă cele mai mici tarife din Europa pentru transportul aerian de pasageri. Ryanair operează mai mult de 2.500 de zboruri zilnice de pe 230 de aeroporturi.


Continue Reading
You may also like...

OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top