Connect with us

Schengen: Autoritățile din Ungaria au eliberat sute de traficanți de persoane, pe motiv că încarcerarea lor costă prea mult!

ungaria - Moldova Invest

International

Schengen: Autoritățile din Ungaria au eliberat sute de traficanți de persoane, pe motiv că încarcerarea lor costă prea mult!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Până la începutul lunii august, un număr de 1.385 de traficanți străini de persoane au fost eliberați din închisorile din Ungaria, conform informațiilor furnizate de publicația 24Hu, care se bazează pe comunicatele emise de Comandamentul Național al Penitenciarelor (BvOP).

La finele lunii mai, am relatat despre situația în care 606 traficanți străini de persoane au fost permiteți să iasă din închisori, în urma prelungirii detenției de reintegrare. BvOP anunțase la acel moment că se aștepta ca alți 202 de deținuți să fie eliberați în condiții similare. La data aceea, în total, existau 808 cetățeni străini condamnați și expulzați, care fuseseră găsiți vinovați de trafic de persoane.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primăria Bacău vrea să aloce 100 de MILIOANE DE LEI din bugetul local pentru reabilitarea Teatrului GEORGE BACOVIA și a HOTELULUI CENTRAL

Au trecut mai mult de două luni de atunci, iar această perioadă a adus o veste pozitivă pentru sutele de traficanți străini de persoane: ei sunt acum autorizați să iasă din închisoare.

Ca urmare a unei alte investigații desfășurate de 24.hu, BvOP a comunicat că până pe 4 august, un număr de 1.385 de deținuți de naționalitate străină, condamnați pentru infracțiuni legate de traficul de persoane, au fost transferați în regim de custodie de reintegrare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Polonia, model de urmat pentru România în dezvoltarea sistemului feroviar

Guvernul a explicat anterior decizia de a elibera traficanții de persoane prin argumentul că îngrijirea acestora generează costuri semnificative pentru sistemul penitenciar, sume în miliarde de forinți anual. Bence Rétvári a subliniat că un traficant de persoane condamnat reprezintă un cost mediu de aproape 5 milioane de forinți pentru contribuabilii maghiari.

Secretarul de stat parlamentar al Ministerului de Interne a adăugat:„Ungaria a trebuit să ia această decizie în privința traficanților de persoane deoarece Bruxelles-ul nu contribuie la costurile de protecție a frontierelor, ci pedepsește țara noastră dacă închisorile sunt supraaglomerate”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primăria comunei Miroslava a depus o cerere de finanțare pentru construcția a 160 de apartamente. Cine poate beneficia de ele?

otivul invocat oficial de Austria pentru a bloca accesul României în Schengen este reprezentat de eliberările pe bandă rulantă de traficanți prinși în Ungaria vin pe fondul criticilor adresate de Austria României pentru că ar permite traficul de persoane. M

În legătură cu aceste eliberări de traficanți, ministrul ungar de interne Sándor Pintér i-a transmis colegului său austriac că infractorii eliberați în Ungaria nu vor ajunge la ei, ci în Serbia, potrivit 24.hu.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top