Connect with us

Statele Unite vor redirecţiona comenzile de apărare antiaeriană Patriot către Ucraina

patriot 675849865940 scaled 1 - Moldova Invest

International

Statele Unite vor redirecţiona comenzile de apărare antiaeriană Patriot către Ucraina

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Administrația președintelui american Joe Biden plănuiește să oprească temporar toate comenzile pentru sistemele de apărare antiaeriană Patriot și rachete interceptoare, redirecționând în schimb resursele către Ucraina până când cerințele acesteia în materie de apărare vor fi îndeplinite, conform informațiilor publicate joi de Financial Times (FT), citate de Reuters.

Statele Unite sunt decise să oprească toate comenzile pentru sisteme și rachete antiaeriene Patriot – inclusiv cele comandate deja de România – până când Ucraina va avea suficiente mijloace antiaeriene pentru a se putea apăra de atacurile aeriene ale Rusiei

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, "Poarta Europei" pentru transporturile internaționale? Investiții semnificative din Arabia Saudită!

Ucraina a susținut solicitarea pentru sistemul de apărare antirachetă Patriot, fabricat în Statele Unite, care a devenit crucial pentru capacitatea Kievului de a contracara rachetele balistice și hipersonice ale Rusiei. Recent, Ucraina a intensificat aceste solicitări în contextul atacurilor rusești asupra infrastructurii sale energetice critice.

La începutul acestei luni, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a anunțat că Germania va contribui cu alte 100 de rachete pentru sistemul de apărare antiaeriană Patriot către Ucraina, într-o colaborare cu Danemarca, Țările de Jos și Norvegia, conform informațiilor Reuters.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ziua de 5 iunie este ziua dascălilor. Interviu cu Anca Cheaito profesoară de limbă franceză, coordonatoare a activităților pedagogice care predă cursuri de limbă, cultură și civilizație românească la Liceul Amlieh din Beirut


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top