Connect with us

STRATEGIE GRAINS: Se aşteaptă la CEA MAI MICĂ recoltă de PORUMB a UNIUNII EUROPENE din ultimii 15 ani

porumb boabe lan agricultura e1660287905505 - Moldova Invest

International

STRATEGIE GRAINS: Se aşteaptă la CEA MAI MICĂ recoltă de PORUMB a UNIUNII EUROPENE din ultimii 15 ani

Seceta severă ar putea să reducă recolta de porumb a Uniunii Europene cu 10 milioane de tone, până la 55,4 milioane de tone, cel mai redus nivel din ultimii 15 ani

Mai multe organisme care realizează prognoze cu privire la culturile agricole şi-au redus estimările cu privire la recolta de porumb a UE, ca urmare a agravării secetei şi a valurilor succesive de căldură care au lovit principalele ţări cultivatoare de porumb, precum Franţa, România şi Ungaria.

„Prognozele cu privire la recolta de porumb din 2022 în Europa s-au deteriorat semnificativ. Aceasta ar urma să fie cea mai mică recoltă de după 2007”, a informat Strategie Grains în raportul său lunar.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Licitație de 10 milioane de euro demarată la CJ Iași, pentru REABILITAREA a 10 km de drum județean

Vremea uscată din anumite părţi din Midwest-ul SUA au creat de asemenea îngrijorări cu privire la diminuarea randamentelor în cel mai mare producător mondial de porumb, ceea ce a susţinut preţurile pe parcursul acestei săptămâni, în avanpremiera noilor prognoze ale Departamentului american al Agriculturii (USDA).

Revizuirea estimărilor cu privire la recolta de porumb a condus Strategie Grains să îşi îmbunătăţească prognozele privind importurile de porumb ale UE în anul agricol 2022/23 cu aproape trei milioane de tone, până la 20 de milioane de tone, peste importurile în anul 2021/22 care sunt estimate la 17,8 milioane de tone.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CHIMCOMPLEX va investi 490 de milioane de lei în construirea unei fabrici de răşini sintetice în Oneşti

porumb boabe lan agricultura e1660287905505 - Moldova Invest

În noile estimări privind importurile de porumb ale UE sunt incluse şi nouă milioane de tone de porumb care ar urma să vină din Ucraina, chiar dacă potenţialul de export al Ucrainei rămâne incert din cauza conflictului cu Rusia şi depinde de progresele înregistrate în livrarea de cereale prin intermediul coridorului maritim, subliniază Strategie Grains.

În ceea ce priveşte porumbul utilizat ca nutreţ, principalul debuşeu pentru porumb, firma de consultanţă şi-a redus estimările privind consumul în UE în anul 2022/23 cu peste patru milioane de tone, ceea ce înseamnă că va avea loc un transfer al cererii spre grâu şi orz.

În paralel, analiştii de la Strategie Grains şi-au revizuit şi estimările privind exporturile de grâu moale ale UE în 2022/23 până la 29 milioane de tone, de la 30,4 milioane tone cât estima în luna iulie, şi un nivel comparabil cu cel înregistrat în sezonul 2021/22.

Moldova Invest îți recomandă și ...   MAPN a încheiat un contract de 328 de milioane de euro pentru modernizarea sistemelor de apărare aeriarănă

Strategie Grains şi-a păstrat nemodificate estimările privind producţia de grâu moale a UE în 2022/23 la 123,3 milioane de tone, ceea ce înseamnă o producţie mai mică cu 6,5 milioane de tone decât în sezonul 2021/22, dar şi-a îmbunătăţit estimările privind recolta de orz cu 400.000 de tone până la 50 de milioane de tone.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top