Connect with us

SUA, România și Republica Moldova sprijină exporturile de cereale ale Ucrainei pe Dunăre

51 - Moldova Invest

International

SUA, România și Republica Moldova sprijină exporturile de cereale ale Ucrainei pe Dunăre

Statele Unite, România și Republica Moldova colaborează pentru a sprijini exporturile de cereale ale Ucrainei pe Dunăre, în încercarea de a găsi rute alternative de export după retragerea Rusiei din Inițiativa privind Cerealele pe Marea Neagră

Un oficial anonim din Departamentul de Stat al SUA a afirmat că ruta Dunării este foarte atractivă, deoarece rămâne în apele teritoriale ale NATO și asigură un coridor mai sigur pentru exporturi. Se dorește ca cantitatea de cereale transportată pe această rută să fie dublată.

Moldova Invest îți recomandă și ...   FMI evaluează efectele economice ale conflictului militar dintre Israel și Hamas

În săptămânile următoare, va avea loc o întâlnire cu reprezentanții României și Republicii Moldova pentru a discuta despre maximizarea utilizării traseului Dunării.

Acordul intermediat în iulie 2022 de Turcia și Organizația Națiunilor Unite, care a permis exportul sigur al cerealelor din porturile ucrainene de la Marea Neagră, a fost părăsit de Rusia luna trecută. Această acțiune a condus la creșterea prețurilor cerealelor și a complicat situația exporturilor ucrainene.

Ucraina, un important producător și exportator de cereale la nivel global, a trebuit să se bazeze pe porturile sale de la Dunăre după retragerea Rusiei din acord.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cererea globală de petrol va crește în mod susținut până în 2045, avertizează OPEC

SUA și Turcia încearcă să faciliteze reluarea negocierilor pentru readucerea Rusiei în acordul privind cerealele.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top