Connect with us

Turcia, venituri record din turism în trimestrul trei din 2023

turkey tourism e1698836404919 - Moldova Invest

International

Turcia, venituri record din turism în trimestrul trei din 2023

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Potrivit datelor oficiale publicate marți, Turcia a înregistrat venituri record din turism în trimestrul trei din 2023, datorită creșterii numărului de turiști străini, a comunicat Xinhua și publicația Daily Sabah

Aceasta indică faptul că țara ar putea să își atingă obiectivele ambițioase pe termen lung.

În intervalul iulie-septembrie 2023, încasările din industria turismului au înregistrat o creștere anuală de 13,1%, atingând un nivel record de 20,2 miliarde de dolari.

De asemenea, în primele nouă luni ale acestui an, veniturile din turism au crescut cu 20,1%, ajungând la 42 de miliarde de dolari, conform datelor furnizate de Institutul de Statistică din Turcia (TurkStat).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu ministrul afacerilor externe al Republicii Coreea, Cho Tae-yul, în marja vizitei oficiale a Președintelui României în Republica Coreea

Într-un raport separat, Ministerul Culturii și Turismului a anunțat că în luna septembrie au sosit în Turcia 5,8 milioane de turiști, înregistrând o creștere de 5,7% față de aceeași perioadă din 2022. Pe parcursul primelor nouă luni ale acestui an, numărul total de turiști a atins 39,2 milioane, reflectând o creștere anuală de 12,6%.

Industria turismului reprezintă o sursă esențială de venituri pentru Guvernul de la Ankara, care își focalizează eforturile pe reducerea deficitului de cont curent pentru a contracara inflația ridicată.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții de peste 13 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea Spitalului „Dr. C. I. Parhon” din Iași

Guvernul turc se aşteaptă ca în acest an numărul vizitatorilor străini să ajungă la 60 de milioane, generând venituri de 56 miliarde de dolari din turism.

De asemenea, se proiectează că până în 2028, numărul vizitatorilor străini va crește la 90 de milioane, cu venituri din turism de 100 de miliarde de dolari. Anul trecut, 51,4 milioane de turişti au vizitat Turcia, iar veniturile s-au situat la peste 46 de miliarde de dolari.

Succesul înregistrat în acest an a fost influențat de creșterea numărului de turiști din Europa, în special din Germania și Marea Britanie, alături de sosirile din Rusia, cu precădere ca urmare a restricțiilor impuse de Occident în contextul invadării Ucrainei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Parlamentul European a aprobat primele norme ale UE privind combaterea violenţei împotriva femeilor

În primele nouă luni din 2023, Turcia a primit peste 5,16 milioane de turiști ruși, peste 4,8 milioane de turiști germani, 3,16 milioane de turiști britanici și aproximativ 2,15 milioane de turiști bulgari.

Turismul contribuie cu aproximativ 10% la Produsul Intern Brut al Turciei și angaja aproximativ 1,7 milioane de persoane în sectorul turismului în 2022, reprezentând aproximativ 5% din totalul forței de muncă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top