Connect with us

Autostrada MOLDOVEI și centrele de pregătire a piloților F-16 din România analizate in detaliu de ziarul rusesc, Pravda

autostrada moldovei ucraina f 16 rusia 1 - Moldova Invest

Ucraina

Autostrada MOLDOVEI și centrele de pregătire a piloților F-16 din România analizate in detaliu de ziarul rusesc, Pravda

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Autostrada MOLDOVEI și centrele de pregătire a piloților F-16 din România au făcut obiectul unei analize rusesti elaborată în ziarul de largă circulație, Pravda.ru

CONTEXT:

Mark Rutte, premierul în exercițiu al Țărilor de Jos, pare în acest moment a fi favoritul pentru a prelua șefia NATO, odată ce Jens Stoltenberg își încheie mandatul, în pofida şocului provocat de victoria extremei drepte la alegerile legislative din țara sa. Mai mulți diplomați ai Alianței spun despre Rutte că este un “bun negociator” și un “premier experimentat”. În vârstă de 56 de ani, politicianul care a petrecut 13 ani în fruntea Executivului beneficiază de “mult sprijin” în interiorul NATO, inclusiv din partea SUA și a Franței.

Stoltenberg mai are încă aproape un an din mandatul ce i-a fost prelungit succesiv în contextul războiului din Ucraina, dar cursa pentru postul său este deja lansată la Bruxelles, la sfârșitul anului trecut!

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ucraina şi Republica Moldova îndeplinesc condiţiile pentru a începe negocierile pentru aderarea la UE

În acest context electoral pentru cursa NATO, olandezul “zburător” a pulsat în cursa înarmărilor, în calitate de premier al Olandei, promitând că țara sa va livra Ucrainei 18 avioane de luptă F-16 pentru a o ajuta în lupta împotriva invaziei ruse.

mark rutte nato f16 romania e1705412499468 - Moldova Invest

Legătura cu România

Primul avion de luptă F-16 fabricat în SUA pe care Țările de Jos îl donează Ucrainei va ajunge în centrul de antrenament al României, a transmis premierul olandez în exercițiu Mark Rutte.

Mă aștept ca rachetele Patriot să fie livrate în curând, pentru a ajuta Ucraina în iarna viitoare (anul curent, 2024 – n.r.). Și aceeași viteză este valabilă pentru F-16”, a spus Rutte în timpul unei videoconferințe cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Primele vor fi expediate la centrul de instruire din România în următoarele două săptămâni, astfel încât în ziua respectivă ne vom pregăti pentru pregătirea ulterioară”, a spus el.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Rezervele valutare ale Ucrainei au scăzut cu aproape 8%, până la 39 de miliarde de dolari la începutul lunii iunie

f16 romania ucraina - Moldova Invest

Reacția Federației Ruse

Potrivit ambasadorului la OSCE , Konstantin Gavrilov , utilizarea F-16 de către Forțele Armate ale Ucrainei de pe teritoriul României, Slovaciei și Poloniei „va fi privită de Moscova drept participarea acestor țări la conflictul din Ucraina și va obliga Rusia să ia măsurile corespunzătoare.”
autostrada moldovei ucraina f 16 rusia 1 - Moldova Invest

Într-un material de tip sinteză, Pravdu.ru își informează cititorii că Forțele Armate ucrainene pregătesc trei aerodromuri militare în regiunile Lvov, Vinnytsia și Ivano-Frankivsk pentru a accepta F-16. Iar aerodromul principal va fi situat în Kolomyia, regiunea Ivano-Frankivsk „ la cea mai apropiată distanță posibilă de România , care va fi folosită ca bază principală de reparații pentru avioanele de luptă”.

Cel mai probabil, va fi Baza Aeriană 86 Borcea din Fetești, unde a fost înființat un centru de pregătire a piloților F-16 sau Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu din portul Constanța.

Moldova Invest îți recomandă și ...   O analiză a industriei de zahăr din Ucraina pe fondul stabilirii unui nou record la exportul de zahăr

În cadrul acestor planuri, România construiește de urgență o nouă autostradă până la granița cu Ucraina în regiunea Cernăuți, care să-i asigure acces în porturile românești, ocolind Polonia, Ungaria și Slovacia – se mai arată în același material.

Konstantin Gavrilov ucraina romania - Moldova Invest

PRAVDA: “Pregătirea Bucureștiului de a-și sacrifica populația este evidentă”

Demonstrând o atentă observație a scenei politice de la București, analiștii de la Moscova fac referire și la Ministrul român al Apărării.

Când ministrul Apărării, Angel Tulvar, a fost întrebat dacă este pregătit ca amenințările rusești să devină realitate, el a răspuns că România „este pe partea dreaptă a istoriei”.

“Democrația va câștiga. România va fi consecventă în promovarea și împărtășirea valorilor democratice care ne apropie de ceilalți aliați ai noștri”, a răspuns ministrul într-un interviu acordat Antena 3 de la CNN.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ucraina

To Top