Connect with us

Ucraina apelează la importuri de energie electrică din România, Slovacia şi Polonia

energie - Moldova Invest

International

Ucraina apelează la importuri de energie electrică din România, Slovacia şi Polonia

Operatorul rețelei de electricitate din Ucraina, Ukrenergo, a comunicat joi că sistemul energetic se află într-o situație dificilă în urma bombardamentelor rusești, ceea ce a determinat Ucraina să importe electricitate

Potrivit AFP, citat de Agepres, Ukrenergo a declarat că “astăzi, consumul de electricitate continuă să crească, iar sistemul energetic se confruntă cu un deficit“, fiind necesară “asistență de urgență” din partea a trei țări vecine: România, Slovacia și Polonia. Operatorul a menționat că și în ziua de joi situația rămâne dificilă, cu un deficit constant de electricitate, iar reparațiile sunt în desfășurare la mai multe grupuri de centrale termice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Economia SUA, mai puternică decât economia europeană după recesiunea post-pandemică. Care este secretul succesului?

Ukrenergo a explicat că acest deficit a fost generat de creșterea consumului din cauza vremii reci, ceea ce a impus o presiune suplimentară asupra centralelor electrice din Ucraina.

consumul final de energie electrica al romaniei a scazut exportul in crestere 22625600 - Moldova Invest

La începutul lunii octombrie, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat că Rusia intenționează să “distrugă” sistemul electric al țării sale în această iarnă. În încercarea de a contracara această amenințare, Kievul a solicitat aliaților săi occidentali noi sisteme de apărare aeriană.

Miercuri seara, Zelenski a anunțat crearea unei “coaliții pentru dezvoltarea apărării antiaeriene” a Ucrainei, cu Franța și Germania în calitate de principalii contribuitori. Cu toate că nu au fost divulgate toate detaliile, Zelenski a subliniat că scutul aerian al Ucrainei este consolidat lunar.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Uniunea Europeană a ajuns la un acord privind alocarea pentru reconstrucția Ucrainei a veniturilor provenite din activele rusești „înghețate”


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top