Connect with us

Ucraina dorește construirea unui nou pod peste Nistru, după ce Rusia a distrus rețelele de transport din regiunea Odesa!

Dnister Nistru - Moldova Invest

International

Ucraina dorește construirea unui nou pod peste Nistru, după ce Rusia a distrus rețelele de transport din regiunea Odesa!

Ucraina își dorește să construiască în regiunea Odesa un drum cu pod peste estuarul Nistrului, care să înlocuiască podul din Zatoka, distrus de ruși. Acesta face parte din „Programul de dezvoltare socio-economică și culturală a regiunii Odesa pentru 2023 și principalele direcții de dezvoltare pentru 2024-2025”, aprobat de consiliul regional, conform publicației „Yug.Today”.

Lucrările vor fi demarate începând cu anul 2024.

„Este necesar să se evidențiază vulnerabilitatea logisticii transporturilor în ceea ce privește deplasarea forțelor necesare în zona dintre Dunăre și Nistru. Soluția la această problemă este podul de peste estuarul Nistrului”, se precizează  în document.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Legea europeană care reglementează domeniul Inteligenței Artificiale, aproape de momentul adoptării

Noul peste estuarul Nistrului va fi important atât din punct de vedere strategic, cât și și economic, deoarece va scurta traficul către sudul Europei. Proiectuul prezintă un mare interes pentru țara vecină, mai ales după ce în primăvara anului 2022, armata rusă a atacat de patru ori podul din Zatoka, care trece prin estuarul Nistrului și leagă sudul regiunii de Ucraina.

După numeroase bombardamente, obiectivul nu a putut fi restaurat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Gigantul de transport maritim Maersk a prezentat primul vas din lume propulsat cu metanol verde

Traficul pe pod, care avea două benzi de circulație, dar și o cale ferată, este momentan închis.

Pe data de 31 iulie, Ucraina și R. Moldova au convenit asupra construcției unui pod peste satul de graniță Koseuc și orașul ucrainean Iampol, care va deveni o alternativă la trecerea Iampol – Koseuc.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top