Connect with us

Ucraina prevede întreruperi parțiale de curent electric pe tot parcursul zilei de luni în întreaga țară

ucraina - Moldova Invest

International

Ucraina prevede întreruperi parțiale de curent electric pe tot parcursul zilei de luni în întreaga țară

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Operatorul Ukrenergo a anunțat duminică că Ucraina prevede întreruperi parțiale de curent electric pe tot parcursul zilei de luni în întreaga țară, explicând că rețeaua este grav afectată de atacurile rusești “masive”, conform informațiilor transmise de AFP.

Azi, 24 iunie, toate companiile regionale de distribuţie de electricitate din Ucraina vor implementa întreruperi de curent pe durata întregii zile, conform anunţului făcut de Ukrenergo prin intermediul canalului lor de Telegram.

Moldova Invest îți recomandă și ...   UE dorește să îşi crească exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale

Aceste măsuri reprezintă o schimbare faţă de practica anterioară, când restricţiile erau aplicate în general doar în intervale de timp mai scurte, în perioadele de vârf ale consumului.

Ukrenergo a explicat că noile măsuri sunt imperative din cauza creşterii consumului de electricitate la începutul săptămânii şi a vulnerabilităţii reţelei, afectată de “atacurile ruseşti masive”.

În ultimele zile, infrastructura Ucrainei a fost ţinta unor noi atacuri.

Potrivit Ministerului ucrainean al Energiei, în ultimele trei luni, centralele electrice au fost vizate de opt atacuri de amploare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Uniunea Europeană vrea să pompeze 6 miliarde de euro în Balcani

Preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat că Rusia a distrus jumătate din capacitatea energetică a Ucrainei.

Kievul solicită acum sprijinul aliaţilor pentru reconstrucţia reţelei electrice, o sarcină ce necesită investiţii considerabile, şi pentru furnizarea de echipamente de apărare antiaeriană, pentru a contracara bombardamentele forţelor ruse.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top