Connect with us

Ungaria dorește să achiziționeze o cantitate mai mare de gaze naturale din România

klaus iohannis katalin novak - Moldova Invest

International

Ungaria dorește să achiziționeze o cantitate mai mare de gaze naturale din România

Președintele Ungariei, Katalin Novak, a exprimat miercuri, în urma întrevederii cu președintele României, Klaus Iohannis, intenția Ungariei de a achiziționa o cantitate mai mare de gaz din România în scopul de a reduce dependența de furnizorii din Rusia

Katalin Novak a afirmat că proiecte de exploatare precum Neptun Deep ar trebui sprijinite financiar de Uniunea Europeană.

Întrebată de către jurnaliști dacă au loc negocieri pentru achiziționarea de gaze din proiectul Neptun Deep al României, președintele Ungariei a subliniat că aceasta reprezintă o oportunitate nouă pentru țara sa de a diversifica sursele de aprovizionare cu energie.

Sunt încântată că această investiție a fost inițiată. Cred că ar fi benefic să primim sprijin financiar și din partea Uniunii Europene pentru a o realiza. Dorim să semnalăm că avem intenția de a achiziționa o cantitate mai mare de gaz, pentru a continua diversificarea resurselor energetice actuale și pentru a reduce dependența de gazul rusesc. Suntem în discuții pe această temă”, a subliniat Katalin Novak.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Tendințe fluctuante în comerțul mondial cu cereale. Ucraina ar putea fi cel mai mare exportator de porumb în UE

katalin novak ungaria 1620x1080 1 - Moldova Invest

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat că ”România poate deveni un partener și un furnizor semnificativ de energie pentru Ungaria.

Klaus Iohannis a arătat disponibilitatea României de a deveni un furnizor important de gaz natural al Ungariei

România dispune de resurse de gaz natural pe teritoriul terestru, iar în ultimul timp s-au descoperit resurse semnificative și în zona apelor teritoriale, în apropierea coastei. Există un plan de investiții în acea zonă prin intermediul unei asocieri între o companie europeană și una românească. Nu voi specifica numele lor, dar progresele se fac și ne așteptăm ca în viitorul apropiat această resursă să fie exploatată. În acest context, este evident că România poate deveni un partener și un furnizor semnificativ de energie pentru Ungaria, ceea ce consider că ar fi un lucru foarte benefic, având în vedere că atât Ungaria, cât și România și întreaga Europă doresc să se distanțeze de sursele rusești de energie. Dorim să avem alternative în ceea ce privește sursele de energie”, a subliniat Iohannis.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Europa a cheltuit mai mult pe drumuri decât pe căi ferate în ultimii 25 de ani. Totuși, aceste 10 țări au sfidat tendințele

Desigur, detalii privind aceste chestiuni se vor stabili pe baza unor acorduri comerciale, implicând companii care vor efectua exploatarea, transportul și importul. Totuși, pentru ca aceste lucruri să funcționeze eficient, este esențială o interconectare solidă între economiile noastre și, mai exact, o infrastructură fizică adecvată. Am înțeles că există voință din ambele părți de a face progrese semnificative în această direcție. Așadar, se deschide o oportunitate remarcabilă pentru România și Ungaria de a deveni parteneri strategici în domeniul energetic”, a mai adăugat acesta.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Industria IT din Polonia, în pragul unei schimbări radicale


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top