Connect with us

Uniunea Europeană pregătește taxe vamale pentru ouăle importate din Ucraina

oua - Moldova Invest

International

Uniunea Europeană pregătește taxe vamale pentru ouăle importate din Ucraina

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Comisia Europeană planifică să impună tarife vamale pentru ouăle importate din Ucraina în următoarele săptămâni, în contextul depășirii limitelor convenite anterior de statele membre ale Uniunii Europene, a declarat un oficial european.

Miercuri, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de agenția de presă Reuters a anunțat că vor fi introduse tarife vamale pentru ouăle importate din Ucraina în următoarele două săptămâni.

După ce, acum câteva zile, s-a stabilit taxarea importurilor de orz ucrainean în UE, urmează ca și importurilor de ouă să li se stabilească tarife în următoarele săptămâni, în condițiile în care s-a depășit deja plafonul de volum.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Votul Adunării Generale a ONU privind Srebrenica, pe agenda întrevederii dintre Aleksandr Vucic și Milorad Dodik, președintele Republicii Srpska

Comisia Europeană va impune tarife pentru importurile de ouă din Ucraina în UE în următoarele săptămâni.

Importurile de ouă din Ucraina au înregistrat anul trecut o creștere de 75%, iar această tendință de creștere a continuat și în primul semestru al acestui an, cu Kievul fiind principalul furnizor de ouă în Uniunea Europeană. Industria europeană din domeniul avicol a exprimat îngrijorări cu privire la fluxul de produse ieftine din Ucraina.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ucraina prevede întreruperi parțiale de curent electric pe tot parcursul zilei de luni în întreaga țară

Până în prezent, Ministerul ucrainean al Agriculturii nu a emis niciun comentariu în legătură cu această măsură, la fel și asociația producătorilor de ouă din Ucraina.

Într-o altă decizie, marți, Comisia Europeană a anunțat instituirea de taxe vamale pentru importurile de ovăz din Ucraina, după ce s-au atins cotele stabilite anterior.

Uniunea Europeană a permis inițial Ucrainei acces liber pe piața comunitară pentru a sprijini țara afectată de conflictul militar cu Rusia. Totuși, ca urmare a protestelor fermierilor din UE, Comisia Europeană a impus limite la importurile de anumite produse agricole din Ucraina, inclusiv pui, zahăr, porumb și miere.

Moldova Invest îți recomandă și ...   China a lansat nava spațială cu echipaj uman Shenzhou-18

Uniunea Europeană a introdus limite pentru importurile de produse agricole din Ucraina după prelungirea acordului de liber schimb, într-un efort de a proteja producătorii europeni și de a sprijini economia Ucrainei în timpul conflictului. Această decizie a stârnit nemulțumirea fermierilor din UE, care au organizat proteste în mai multe state europene în acest an, inclusiv în România.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top