Connect with us

Vești bune pentru europeni! Inflația va scădea mai repede, pe fondul ieftinirii prețului la energie!

zbimg 10562 800 - Moldova Invest

International

Vești bune pentru europeni! Inflația va scădea mai repede, pe fondul ieftinirii prețului la energie!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ignazio Visco, membru al Consiliului de Guvernatorilor al Băncii Centrale Europene, a declarat că există o reală posibilitate ca inflaţia să scadă mai repede decât a estimat instituţia luna trecută, ținând cont de faptul că reducerea costurilor la energie continuă să afecteze o gamă largă de preţuri, conform Bloomberg.

„Deoarece am văzut o reducere substanţială a preţurilor la energie, trebuie să ne aşteptăm ca acest lucru să fie observat şi în inflaţia de bază în lunile următoare, cu siguranţă până la sfârşitul anului”, a explicat Ignazio Visco, guvernatorul băncii centrale italiene.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu ministrul afacerilor externe al Republicii Coreea, Cho Tae-yul, în marja vizitei oficiale a Președintelui României în Republica Coreea

„BCE estimează că până la sfârşitul anului 2025 vom atinge ţinta de 2%, impresia mea este că acest proces ar putea fi mai rapid”.

Potrivit informațiilor de la Ziarul Financiar, oficialii Băncii Centrale Europene (BCE) intenționează să crească ratele dobânzilor cu încă 25 de puncte de bază la ședința de săptămâna viitoare. Nu se știe cu exactitate dacă BCE va mai mări dobânda și în septembrie.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Biden: Un japonez, primul astronaut neamerican care va păși pe Lună!


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top