Connect with us

Vladimir Putin a avut o întrevedere cu Viktor Orban la Beijing

TJFKPLYCGZNRZLJ4CEUD75YPDM scaled - Moldova Invest

International

Vladimir Putin a avut o întrevedere cu Viktor Orban la Beijing

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Vladimir Putin l-a întâlnit pe Viktor Orban cu ocazia vizitei pe care o întreprinde în China cu ocazia Summitului Noului Drum al Mătăsii

Președintele rus, Vladimir Putin, a exprimat marți satisfacția sa pentru faptul că Ungaria reprezintă un partener de dialog în cadrul Uniunii Europene. Această declarație a fost făcută în contextul întrevederii avute la Beijing cu prim-ministrul Viktor Orban, care depune eforturi pentru menținerea relațiilor cu Moscova, în ciuda conflictului din Ucraina. Această informație a fost transmisă de către AFP.

Ca urmare a condiţiilor geopolitice actuale, posibilităţile de a păstra contactul şi de a dezvolta relaţiile sunt foarte limitate. Dar este satisfăcător faptul că (Rusia) a menţinut relaţii cu multe ţări europene, iar Ungaria este una dintre ele”, a declarat președintele Federației Ruse.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Parlamentul European a aprobat primele norme ale UE privind combaterea violenţei împotriva femeilor

download 7 - Moldova Invest

Conform președintelui rus, este de o importanță deosebită să aibă schimburi cu o țară membră a Uniunii Europene

Chiar dacă Ungaria a fost de acord cu toate sancțiunile impuse de UE împotriva Rusiei ca urmare a invaziei din Ucraina, prim-ministrul Viktor Orban a făcut eforturi pentru a tempera impactul acestora și a adoptat o poziție mai moderată față de Rusia, care rămâne un furnizor crucial pentru necesitățile energetice ale Ungariei.

Conform agenției MTI, care citează declarațiile lui Bertalan Havasi, purtătorul de cuvânt al lui Orban, cei doi lideri au abordat subiecte referitoare la cooperarea între Ungaria și Rusia în ceea ce privește aprovizionarea cu gaz și petrol, precum și în sectorul energiei nucleare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Waze va facilita căutarea parcărilor subterane și navigarea prin sensurile giratorii: Descoperă când vei beneficia de aceste îmbunătățiri!

Prim-ministrul Orban a subliniat importanța păcii, subliniind că oprirea valului de refugiați, a sancțiunilor și a conflictelor este esențială pentru întregul continent, inclusiv pentru Ungaria, a precizat purtătorul său de cuvânt.

Întâlnirea a avut loc la reședința oficială unde este găzduit Putin înaintea începerii forumului internațional al inițiativei chineze „Belt and Road”.

Președintele rus este evitat de majoritatea liderilor occidentali după invazia trupelor rusești în Ucraina la 24 februarie 2022.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România și Suedia au încheiat 2023 cu SCHIMBURI COMERCIALE de aproape 1,5 miliarde de euro

Putin și Orban au avut ultima lor întâlnire față în față la 1 februarie 2022, într-o întâlnire care a durat câteva ore la Moscova, cu exact trei săptămâni înainte de declanșarea invaziei, pe care Rusia o denumește „operațiune militară specială”.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top