Connect with us

Vladimir Putin, în cadrul forumului ”Belt and Road”: “Rusia este cea mai mare țară din lume”

BZODYZSSNZJATDLC3SDOSSUW3E scaled - Moldova Invest

International

Vladimir Putin, în cadrul forumului ”Belt and Road”: “Rusia este cea mai mare țară din lume”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că inițiativa ”Belt and Road”se încadrează în eforturile multilaterale de a spori cooperarea globală

Într-o apariție internațională rară de la războiul din Ucraina, Președintele rus Vladimir Putin s-a adresat audienței  de la al treilea forum ”Belt and Road” de la Beijing.

În discursul ceremoniei de deschidere, Putin i-a invitat pe reprezentanții țărilor prezente să participe la dezvoltarea Rutei Mării de Nord. Această întâlnire marchează cea de-a zecea aniversare a summitului Inițiativei ”Belt and Road”.

Adresându-se celor peste 1.000 de delegați reprezentând peste 130 de țări, Putin a afirmat că este de acord cu președintele chinez Xi Jinping că ideea Drumului și Centurii “se încadrează logic în eforturile multilaterale” de a spori cooperarea globală.

În partea europeană a Rusiei, formăm un coridor internațional nord-sud… Acesta conectează porturile rusești din Marea Baltică și Marea Arctică cu porturile de pe coasta Golfului Persic și Oceanul Indian pe tot parcursul traseului de la orașul nostru nordic“, a spus Putin.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Banca Națională a Moldovei a lansat Sistemul de Plăți Instant MIA

Traseul Mării de Nord are o lungime de 5.616 kilometri și reprezintă o rută de navigație între oceanele Pacific și Atlantic, care se întinde de la intrările strâmtorii Novaya Zemiya în vest, de-a lungul coastei Arctice rusești în nordul Siberiei.

În plus, Moscova colaborează cu parteneri străini pentru a construi și rute feroviare din Siberia Centrală spre sud, către China, Mongolia și alte porturi din Oceanul Indian și Pacific, a declarat Putin.

Rusia este cea mai mare țară din lume“, a spus Putin. “De aceea, conectivitatea tuturor partenerilor este relevantă pentru relațiile dintre aceștia

rss efe5d80ed82df0bf1f43ac14ee3345ec4f3a97c502ew - Moldova Invest

Rusia are o suprafață totală de 17.098.242 km², cea mai mare din lume. Dezvoltarea reușită a NSR “ar face Rusia esențială pentru comerțul global și comunicațiile între Asia și Europa“, conform unei analize realizate de Foreign Policy.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul va investi 2,5 MILIARDE DE EURO în construirea unui oraș pentru militarii NATO din baza de la Kogălniceanu

Putin s-a întâlnit cu omologul său chinez, Xi Jinping, miercuri, la Beijing, în eforturile lor de a-și consolida parteneriatul “fără limite“, în contextul unui conflict crescând în Orientul Mijlociu și a războiului din Ucraina.

Putin a adăugat că inițiativa “One Belt, One Road” este în concordanță cu ideile rusești de a “crea un circuit de integrare în care libertatea comerțului, investițiilor și muncii să fie pe deplin asigurată.”

Forumul BRI al Chinei este o încercare de a crea  “ordine mondială paralelă”, susțin unii analiști.

Acesta marchează a treia participare a lui Putin la ”Belt and Road”, cu cele două anterioare desfășurate în 2017 și 2019.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Gigantul chinez Shanghai Electric și-a deschis o subsidiară în România

În discursul său de deschidere, Xi a subliniat progresele realizate de inițiativă, care, a spus el, va primi miliarde în noi fonduri

Banca de Dezvoltare a Chinei și Banca de Export-Import a Chinei vor înființa fiecare o fereastră de finanțare de 350 miliarde de yuani (47,9 miliarde de dolari)“, a declarat Xi. Aceasta se va adăuga la încă 80 de miliarde de yuani care vor fi injectați în Fondul Drumului de Mătase.

Xi a adăugat că China va continua să aprofundeze cooperarea în domenii precum infrastructura verde și transportul verde pentru a susține Coaliția Internațională pentru Dezvoltarea Verde a BRI.

În deceniul de la lansarea Inițiativei Drumului și Centurii de către Xi, noile investiții în infrastructură au contribuit la extinderea influenței Chinei în lumea în curs de dezvoltare.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top