Connect with us

Dezvoltarea durabilă și educația de calitate în comuna băcăuană PODU TURCULUI, printre prioritățile primarului Gelu CIORAVĂ

Design fara titlu 7 1 - Moldova Invest

Bacău

Dezvoltarea durabilă și educația de calitate în comuna băcăuană PODU TURCULUI, printre prioritățile primarului Gelu CIORAVĂ

Comuna Podu Turcului este situată în zona de sud-est a județului Bacău, pe colinele Tutovei, pe malurile râurilor Zeletin și Pereschiv

Localitatea este traversată de DN11A, care leagă localitățile Adjud și Tutova.

Agricultura și comerțul sunt principalele îndeletniciri ale locuitorilor.

Primarul Gelu Cioravă, cu o viziune clară despre progres și dezvoltare durabilă, a pus în mișcare proiecte care vizează domenii importante ale vieții locuitorilor din comună.

Construirea unei noi grădinițe și a unei școli pentru clasele primare subliniază importanța acordată domeniului învățământului. Noile instituții vor facilita accesul la educație de calitate, contribuind la pregătirea adecvată a copiilor pentru viitor.

În acest moment, în comuna Podu Turcului învățământul se desfășoară de la nivel preșcolar până la nivel liceal.

Pe lângă interesul pentru educație, administrația locală dovedește o înțelegere deplină a conceptului de dezvoltare durabilă. Proiectul de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirii primăriei servește drept mărturie în acest scop.

Punerea în practică a acestui proiect asigură reducerea costurilor legate de încălzire, constituind, în același timp, un pas înțelept pe calea reducere amprentei de carbon.

Moldova Invest îți recomandă și ...   e-Factura creează MARI PROBLEME antreprenorilor. Sistemul dă erori la emitere și descărcare, facturi care apar de 100 de ori, erori de logare

Totodată, prin modernizarea infrastructurii rutiere din localitate și a sistemului de iluminat stradal, administrația locală arată că este interesată de edificarea unei infrastructuri solide și sigure, adaptată la exigențele vieții moderne,  în beneficiul locuitorilor.

Realizarea acestor proiecte, pe lângă faptul că îmbunătățesc calitatea  vieții locuitorilor comunei, schimbă imaginea localității în ochii potențialilor turiști și asigură cadrul necesar pentru întreprinzătorii interesați să investească în această localitate.

Toate aceste eforturi reflectă o strategie bine gândită și orientată către viitor, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții în comună.

Care sunt proiectele aflate în derulare în prezent?

Cu gândul la progres și la calitatea mai bună a vieții, suntem dedicați unor inițiative care vizează creșterea oportunităților educaționale și făurirea unui viitor sustenabil pentru generațiile următoare.

În acest context, dorim să prezentăm proiectele în curs de realizare, care marchează o nouă etapă în procesul de  modernizare al comunei noastre. Proiectele aflate în derulare în comuna noastră sunt:

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primarul Maria PLEȘCA, despre proiectele de modernizare a comunei sucevene VOITINEL

Înființare grădiniță  în localitatea Podu Turcului – Acest proiect vizează creșterea accesului la educație timpurie pentru copiii din localitate.

1 1 - Moldova Invest

Înființarea unei noi grădinițe asigură  pregătirea copiilor pentru școală și permite celor mici să parcurgă această etapă importantă a procesului educațional în condiții corespunzătoare.

Construire școală pentru elevii claselor I-IV, în localitatea Podu Turcului – complementar proiectului de înființare al grădiniței, va permite copiilor din comună să învețe într-o școală la standarde moderne. Trebuie precizat că vechiul sediu al școlii, care data din 1940, devenise impropriu folosirii.

3 3 - Moldova Invest

Trei sute de copii din localitate nu puteau învăța în condiții normale. Situația era nefirească și prin faptul că în comună funcționează Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță”, spre care se îndreaptă, după absolvirea școlii generale, mulți dintre copiii din localitate.

Creșterea eficienței energetice a clădirilor sediului primăriei Podu Turcului – acest proiect vizează nu doar reducerea cheltuielilor cu încălzirea pentru sediul primăriei, dar și reducerea amprentei de carbon. Îmbunătățirea eficienței energetice este benefică atât pentru bugetul local, cât și pentru mediu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Deși valoarea dobânzilor la credite s-a dublat în ultimii doi ani, profitul firmelor a crescut. Se va menține această tendință și în viitor?

Care sunt proiectele finalizate în ultimii 2 ani?

În ultimii ani, am făcut pași importanți în direcția dezvoltării. Suntem bucuroși că am finalizat cu succes mai multe proiecte majore care au avut un impact imediat și vizibil în comuna noastră.

2 3 - Moldova InvestDintre acestea, amintim modernizarea  drumurilor de interes local, modernizarea sistemului de iluminat stradal și extinderea sistemelor de canalizare.

În ceea ce privește beneficiile, modernizarea drumurilor a îmbunătățit semnificativ accesibilitatea, facilitând deplasarea către diverse zone, iar actualizarea sistemului de iluminat stradal, în mod evident a îmbunătățit vizibilitatea pe timp de noapte, asigurând astfel un mediu mai sigur pentru toți locuitorii.

Extinderea sistemelor de canalizare a condus la îmbunătățirea condițiilor sanitare și a infrastructurii de bază a comunei.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top