Connect with us

Primarul Alexandru AZAMFIREI, despre traseul proiectelor comunei botoșănene MILEANCA

Design fara titlu 11 - Moldova Invest

Botoșani

Primarul Alexandru AZAMFIREI, despre traseul proiectelor comunei botoșănene MILEANCA

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Comuna Mileanca este situată în partea de nord a centrului teritorial al judeţului Botoşani, la o distanţă de 62 km de municipiul Botoşani. Proiectele și investițiile reprezintă o prioritate pentru Primăria Mileanca

m - Moldova Invest

Pe parcursul anilor trecuți s-au demarat mai multe proiecte finanțate din fonduri europene, guvernamentale și locale. Încă de la începutul mandatului s-a urmărit dezvoltarea echilibrată a infrastructurii stradale, educaționale, a rețelei de apă și gaz pentru toate satele din componență, lucru care a fost dus la bun sfârșit.

Primarul comunei, Alexandru Azamfirei, este la al doilea mandat și continuă să-și concentreze eforturile asupra procesului de dezvoltare al comunei, așa cum a procedat până acum.

Misiunea primarului este aceea de a oferi servicii de cea mai bună calitate pentru satisfacerea nevoilor cetățenilor, în condiții de maximă eficiență. Principalele obiective ale activității desfășurate au vizat creșterea calității actului administrativ prin utilizarea tuturor resurselor, realizarea de servicii de calitate, orientate către cetățeni, atragerea de fonduri nerambursabile și investiții în infrastructură.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comuna SUCEVIȚA: un paradis turistic și cultural în continuă dezvoltare

WhatsApp Image 2023 06 07 at 08.13.40 - Moldova Invest

Domnule primar Alexandru Azamfirei, care ar fi cele mai importante 3 proiecte pe care le-ați finalizat în ultima perioadă de timp?

În ultima perioadă am reușit să finalizăm proiecte care contribuie la dezvoltarea comunei și îmbunătățirea nivelului de trai al localnicilor, iar acestea sunt:
1. „Construire și dotare cămin cultural, în sat Mileanca, comuna Mileanca, județul Botoșani”;
2. ,,Înființare sistem de alimentare cu apă în localitatea Mileanca, comuna Mileanca, județul Botoșani”;
3. ,,Demolare și realizare grădiniță în sat Mileanca, comuna Mileanca, județul Botoșani”;
4. „Achiziție echipamente IT pentru școlile din comuna Mileanca, județul Botoșani”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Modernizare și dezvoltare în comuna botoșăneană TODIRENI: Investiții și proiecte de viitor

WhatsApp Image 2023 06 07 at 08.13.48 - Moldova Invest

Ce proiecte aveți în derulare și în ce stadii se află acestea?

În prezent avem în proced de derulare o serie de proiecte ce țin de renovarea energetică, realibilitare termică și energetică, modernizarea sistemului de iluminat și modernizarea drumurilor. Așadar, vom descrie fiecare proiect, după cum urmează:

„Renovare energetică moderată Primăria Mileanca, Localitatea Mileanca, Județul Botoșani”. În cadrul Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRRR) componenta C10 – Fondul Local – I.3 Reabilitare moderată a clădirilor publice pentru a îmbunuătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale
În data de 15 februarie 2023, a fost semnat Contractul de finanțare. Valoarea proiectului: 845.428,43 lei (finanțare nerambursabilă)
• „Modernizare drumuri de interes local în comuna Mileanca, județul Botoșani” propus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” . este un proiect aprobat. În curând se va semna Contractul de finanțare. Lungimea totală a drumurilor propuse spre modernizare este de 7,100 km.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Încep lucrările la Filarmonica din Iași. În ce consta proiectul de restaurare

WhatsApp Image 2023 06 07 at 08.13.55 - Moldova Invest
• „Reabilitare termică și energetică a obiectivului educațional Școala Gimnazială Nr. 1 Mileanca, Corp C2” propus la finanțare prin Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinație de unități de învățământ.
„Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Mileanca”. Este finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu. A fost depusă Cererea de finanțare. Valoarea proiectului: 1.058.453,28 lei. Finanțare nerambursabilă: 987.969,04 lei. Cheltuieli neeligibile: 70.484,24 lei


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top