Connect with us

Primarul ieșean Mirică DODAN: “Împreună, cu eforturi comune, putem aspira către un orizont plin de oportunități și dezvoltare pentru comuna Costuleni”

Design fara titlu 1 - Moldova Invest

Costuleni

Primarul ieșean Mirică DODAN: “Împreună, cu eforturi comune, putem aspira către un orizont plin de oportunități și dezvoltare pentru comuna Costuleni”

Comuna Costuleni este situată în zona de sud-est a județului Iași, pe malul drept al râului Jijia și este străbătută de DN28, care leagă municipiul Iași de vama Albița

Primarul Mirică Dodan se poate mândri cu un număr mare de proiecte duse la bun sfârșit, care au schimbat în bine viața locuitorilor comunei în domenii cum precum: educația, infrastructura rutieră, sănătatea și serviciile publice.

În viitor, tinerii din Costuleni vor beneficia de locuințe noi, cu sprijinul primăriei, iar apa curentă va fi accesibilă pentru un număr mult mai mare de locuitori.

Care sunt cele mai importante proiecte finalizate în ultimii ani?

În comuna noastră am reușit să finalizăm o serie de proiecte menite să îmbunătățească calitatea vieții pentru toți locuitorii, de la proiecte din domeniul educațional, precum modernizarea școlilor, până la proiecte ce vizează securitatea și infrastructura.

Vom numi proiectele, pentru a oferi o imagine completă asupra dinamicii pozitive, care se poate observa în abordarea din ultimii ani. Astfel, din categoria proiectelor duse la bun sfârșit, voi enumera:

 • Modernizarea școlilor din Comună;
 • Modernizarea comunei Costuleni prin instalarea camerelor video;
 • Amplasarea stațiilor de autobuz;
Moldova Invest îți recomandă și ...   Primarul Neculai PERJU, despre evoluția proiectelor-cheie în comuna suceveană RĂDĂȘENI

2 2 1 - Moldova Invest

 • Modernizare drumuri de interes local în toată Comuna;
 • Amplasarea de antene telecomunicații;
 • Construire dispensar în satul Costuleni, ce include cabinet stomatologic, farmacie și asigurarea de vizite medicale periodice pe diferite specialități;
 • Construire Centru Comunitar în satul Covasna;
 • Achiziționarea de utilaje pentru dotarea serviciilor de gospodărire locală. Proiectul a fost finanțat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, în valoare de 106.839,67 de Iei;
 • Dotarea serviciului de gospodărire comunală prin achiziția unei sărărițe. Proiectul a fost finanțat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, în valoare 42.561,40 de lei;
 • Construire parc de joacă în satul Cozia.

1 8 - Moldova Invest

Ce proiecte aveți în desfășurare și care este stadiul acestora?

În prezent, comuna noastră este angajată într-o serie de proiecte diverse, fiecare având scopul de a aduce beneficii durabile pentru locuitorii din zonă. Astfel, avem în desfășurare următoarele proiecte:

 • Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale din Costuleni, în valoare de 216.870,63 de lei. Proiectul este realizat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, prin care au fost atrase fonduri în valoare de 206.870,63 de lei, contribuția din bugetul local fiind de 10.000 de lei.
 • Dotarea serviciului de gospodărire comunală – achiziția unui camion. Proiectul este valoare de 251.933,36 lei. Proiectul a fost finanțat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, care a contribuit cu 124.789,51 de lei, la care s-a adăugat suma de 127.143,85 de lei din bugetul local;
 • Construire locuințe pentru tineri. Proiectul este în valoare de 1.893.824,79 de lei, fiind derulat prin Programul Național de Redresare și Reziliență din care a fost atrasă suma de 1.591.449,40 lei. Contribuția din bugetul local este de 302.375,39 de lei.
 • Extindere sistem de alimentare cu apă, în valoare de 30.453.032,82 LEI. Prin Programul Național de Redresare și Reziliență am atras suma de 25.625.908,43 LEI, din bugetul local fiind alocată suma de 4.827.124.39 lei.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Producția de energie electrică a depășit cu 1000 Megawați consumul. România exportă electricitate în Ungaria și Bulgaria

Care sunt proiectele pe care intenționați să le realizați în viitor?

Procesul de modernizare al comunei va continua și în viitor. Avem în vedere realizarea următoarelor obiective:

 • Achiziția de microbuze electrice pentru elevi din județul Iași;

3 7 - Moldova Invest

 • Construire de noi platforme destinate gunoiului de grajd;
 • Construirea teren de sport in sat Costuleni;

6 11 e1698615880736 - Moldova Invest

4 8 - Moldova Invest

 • Modernizarea drumurilor comunale.

Prin fiecare proiect se concretizează planurile noastre dezvoltare, iar promisiunea noastră este aceea de crea toate condițiile pentru educație într-un spațiu modern  și să contribuim la îmbunătățirea nivelului de trai.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Constructori de TOP din România au depus oferte la licitația pentru construirea Spitalului de Boli Respiratorii din IAȘI

5 8 - Moldova Invest

Privim cu încredere spre viitor, știind că împreună, cu eforturi comune, putem aspira către un orizont plin de oportunități și dezvoltare pentru comuna Costuleni.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Costuleni

  To Top