Connect with us

Primarul ieșean Vasile CREȚU, despre dezvoltarea și prioritățile comunei COTNARI

cotnari

Cotnari

Primarul ieșean Vasile CREȚU, despre dezvoltarea și prioritățile comunei COTNARI

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Comuna Cotnari se află în partea de Nord-Vest a orașului Iași. Această localitate, împreună cu regiunea sa viticolă, are o istorie la fel de veche precum capitala Moldovei

Primăria Cotnari, sub conducerea domnului primar Vasile CREȚU, a finalizat în ultimii ani numeroase proiecte de amploare, având un impact semnificativ asupra comunității locale.

717 e1692107260900 - Moldova Invest

Prin modul de abordare a problemelor, Primăria Cotnari se angajează să găsească soluții și să ofere servicii de calitate pentru comunitatea sa, pentru a îmbunătăți constant nivelul de trai al locuitorilor.

Proiecte finalizate în comuna Cotnari

 Care ar fi  cele mai importante 3 proiecte pe care le-ați finalizat în ultima perioadă în comuna Cotnari?

WhatsApp Image 2023 08 16 at 11.10.29 - Moldova Invest

În ultimii doi ani, în comuna Cotnari au fost finalizate mai multe proiecte deosebit de importante pentru comunitatea locală, dintre care menționăm:

 • Proiectul de reabilitare, modernizare și dotare a Grădiniței cu program normal Cotnari a avut ca scop îmbunătățirea infrastructurii educaționale și crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea și educarea copiilor din comuna noastră.
 • Extinderea rețelei de distribuție a apei în satele comunei Cotnari. Acest proiect a contribuit la îmbunătățirea condițiilor de trai, reducând dependența de surse de apă nesigure și prevenind riscurile pe care le aduce consumul de apă contaminată.
 • Proiectul de reabilitare și dotare a dispensarului uman Cotnari a avut ca scop modernizarea și îmbunătățirea accesului la îngrijire medicală al pacienților din zonă.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Meta a dezvăluit detalii despre noile aplicații care vor înlocui Messenger și WhatsApp. Cum intenționează Meta să redefinească experiența de socializare online?

Investiții aflate în derulare

Ce proiecte de investiții are în derulare primăria Cotnari în prezent?

WhatsApp Image 2023 08 16 at 11.10.36 1 - Moldova Invest

 

În comuna Cotnari, proiectele aflate în derulare în prezent sunt următoarele:

 • “Execuția lucrărilor pentru modernizarea și dota-rea Căminului Cultural în localitatea Cotnari, comuna Cotnari, județul Iași – AFIR, valoare contract de execuție: 1.225.777,71 lei fără TVA.
 • “Execuția lucrărilor pentru modernizarea rețelei de iluminat public din comuna Cotnari, județul Iași”, valoare contract: 859.101,78 lei fără TVA – AFM.
 • Achiziție buldoexcavator cu accesorii (buldoexcavator, tocător, lamă în V pentru zăpadă) – finanțare AFIR, procedură pe SEAP, deschidere oferte 07.06.2023, valoare estimată: 658.607,97 lei fără TVA.
 • “Reabilitare moderată Centru Comunitar de Zi Cotnari din comuna Cotnari, județul Iași” – finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, valoare contract de finanțare: 772.320 lei (stadiu – proiectare).
 • “Dezvoltarea sistemului de management local prin implementarea unor infrastructuri inteligente la nivelul Comunei Cotnari, județul Iași” – finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, valoare contract de finanțare: 421.776,94 lei.
 • “Înființare sistem de supraveghere video în comuna Cotnari, județul Iași” – finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, valoare contract de finanțare: 1.001.310,16 lei (stadiu – proiectare).
 • “PUNȚI PESTE 7 SATE” – finanțat prin Programul Operațional Capital Uman /827/5/2/139604, valoare con-tract de finanțare: 4.841.231,36 lei, finalizare august 2023.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu Cezar GROZAVU, Director executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava

Problemele cu care se confruntă UAT Comuna Cotnari

Ce impact a avut creșterea prețurilor la energie, gaze, carburanți asupra investițiilor și asupra proiectelor aflare în derulare în comuna Cotnari?

Impactul asupra investițiilor și proiectelor în desfășurare în comuna Cotnari  s-a resimțit în special în creșterea prețurilor, ceea ce a dus implicit la majorări ale costurilor de execuție a lucrărilor.

WhatsApp Image 2023 08 16 at 11.10.32 - Moldova Invest

Aceasta a necesitat ajustări ale bugetelor alocate, pentru a asigura finalizarea proiectelor la termenele stabilite.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, la 25 de ani de activitate

Până în prezent, implementarea proiectelor menționate s-a desfășurat conform calendarului stabilit și în concordanță cu obiectivele specifice pentru fiecare proiect.

 Care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă Primăria Cotnari în prezent?

Problemele cu care se confruntă UAT Comuna Cotnari sunt  unele specifice pentru unitățile administrative locale.

Avem dificultăți în recrutarea și ocuparea unor poziții cheie cu specialiști și oameni cu experiență, dar și probleme care țin de managementul instituției, care sunt ajustabile și trebuie rezolvate uneori într-un termen foarte scurt.

De asemenea, ar mai fi  de lucru în ceea ce privește comunicarea instituțională, dar și în relațiile cu cetățenii, pentru a fi  mai bine informați și susținuți în demersurile necesare.

Prin abordarea acestor probleme și prin muncă în echipă și implicare, Primăria se angajează să găsească soluții și să ofere servicii de calitate pentru comunitate.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Cotnari

  To Top